Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans museum Rotterdam

Het Museum Boijmans Van Beuningen ondergaat momenteel een grootschalige renovatie die naar verwacht tot januari 2026 zal duren. Om die reden is de bijzondere collectie dan ook deels ondergebracht bij 8 musea in de buurt.

Sinds 2021 is de collectie te bewonderen in Depot Boijmans Van Beuningen. De tekst hieronder betreft het museum zoals het tot voorheen was.

Voor een collectie aan unieke kunstwerken vanaf de 13de eeuw tot aan de dag van vandaag, maakt u een uitstapje naar het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

U vindt er naast hedendaagse kunst namelijk ook o.a. broodroosters die nooit uitgebracht zijn, Oost-Duits aardewerk en diverse commerciële artikelen. De artikelen zijn stuk-voor-stuk nauwkeurig gekozen om aan de collectie bij te dragen.

Video Museum Boijmans Van Beuningen

Van Rembrandt tot Monet, Mondriaan tot Dalí en ook hedendaagse kunst staan in het monumentale gebouw tentoongesteld zodat u van de ene stroming zo de ander in wandelt. En werp tijdens uw bezoek ook zeker een blik door de ramen op de mooie beeldentuin van het museum.

De collectie van het museum wordt regelmatig opnieuw ingericht en met werken in bruikleen aangevuld. Daarnaast zoomen tijdelijke tentoonstellingen in op specifieke kunstenaars of stromingen. En biedt de Videoruimte een platform voor tentoonstellingen in de vorm van video’s en films.

Ontdek verder ook wat er in de buurt in het Museumpark in Rotterdam nog meer te beleven valt.

Foto’s Museum Boijmans Van Beuningen


Adres Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20
Rotterdam
3015 CXPlan uw route


Officiële website van Museum Boijmans Van Beuningen

Evenementen agenda Museum Boijmans Van Beuningen

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Museum Boijmans Van Beuningen hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *