Binnenhof

Binnenhof Den Haag

Tot 2026 wordt het Binnenhof in Den Haag gerenoveerd en is dus niet toegankelijk voor bezoekers. Zie onder de video de informatie en foto’s van hoe het Binnenhof er voorheen uitzag.

Video renovatie Binnenhof

Bekend van het nieuws als de plek waar politici regelmatig geïnterviewd worden, is het Binnenhof in Den Haag zeker een bezoek waard tijdens uw uitje naar Den Haag.

Om te beginnen vanwege de overduidelijke reden dat onze politieke leiders hier te vinden zijn. En u dus een kijkje kunt nemen in het wel en wee van onze politiek. Maar ook de gebouwen op het Binnenhof zijn van bijzondere historische waarde.

Zoals de Ridderzaal die al bestaat sinds het eind van de 13de eeuw en waar de troonrede op Prinsjesdag wordt uitgesproken.

En dan is er de Eerste Kamer uit de 17de eeuw. Waar een portret van Willem II doet denken aan de tijd waarin Eerste Kamerleden nog door de koning benoemd werden. En niet te vergeten, het welbekende Torentje. Waar op de eerste verdieping het kantoor van de minister-president huist. Waar u ook kijkt ontdekt u wel een stukje geschiedenis. Komt het ook ontdekken tijdens uw uitje!

Foto’s Binnenhof Den Haag


Adres Binnenhof
Binnenhof 8A
Den Haag
2513 AAPlan uw route


Officiële website van Binnenhof

Evenementen agenda Binnenhof

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Binnenhof hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *