Wat te doen tijdens corona

Wat te doen tijdens corona? Het coronavirus heeft het dagelijks leven in de hele wereld op z'n kop gezet. Op een manier die niemand voor mogelijk had gehouden. Van thuiswerken tot gesloten winkels en afgelaste evenementen. Ook bij de sportschool kunt u niet meer terecht. Het lijkt er dus op dat er niks meer te doen is.

Dat is natuurlijk niet zo. We moeten alleen nieuwe manieren vinden om onze tijd door te brengen. Manieren waarbij we het advies van de overheid zo goed mogelijk opvolgen. Om samen deze gekke tijden zo snel mogelijk gezond achter ons te kunnen laten.

Behalve de tips hieronder hebben we dan ook hard gewerkt aan een platform voor de thuisblijvers.

Op Voordethuisblijvers.nl ondek je alles van gratis online cursussen, een thuisagenda en tips om thuis actief te blijven. #wijblijventhuis

Op zoek naar wat te doen wanneer je denkt het coronavirus te hebben? Zie dan de website van het RIVM.

Naar buiten tijdens corona

Het advies van de overheid is om zoveel mogelijk binnen te blijven. Zeker wanneer u zelf griepverschijnselen vertoont. Mochten de muren toch op u afkomen, kies dan voor een verstandig uitstapje. Waarbij u uzelf en anderen niet mee in gevaar brengt.

Spring eens op de fiets

Stap eens op de fiets tijdens coronaZowel voor korte afstanden als voor een tocht iets verder weg, biedt de fiets uitkomst tijdens corona. Naast dat u er de gepaste afstand mee houdt, krijgt u er ook nog eens de benodigde lichaamsbeweging door. Het perfecte alternatief dus voor tram- en treinritten, waarmee u voorkomt anderen aan te steken. Een kleine minivakantie na al die uren achter een laptop en binnenshuis. Vergroot dus uw wereld en ontdek eens nieuwe locaties in de buurt. Zonder risico te lopen op besmetting. Hierbij is het dus belangrijk dat u drukke fietsroutes vermijdt en niet alsnog in een groep gaat fietsen.

Ga er met mooi weer niet op uit naar toeristische locaties

Kortom, vergeet het strand, het park en markten in het centrum van de stad. Dit zijn typische locaties waar namelijk veel mensen bijeen komen. En waar het dus moeilijk is om gepast (anderhalve meter) afstand te houden om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Hiermee brengt u niet alleen uzelf, maar ook anderen in gevaar. Geef dus gehoor aan de oproep van o.a. de burgemeesters van populaire badplaatsen en Natuurmonumenten om zo het besmettingsrisico te verkleinen door deze te bezoeken.

Er online op uit tijdens corona

Natuurlijk is het niet hetzelfde om vanuit huis in contact met anderen te moeten zijn of om digitaal op vakantie te gaan. Maar het is nodig. Om te zorgen dat we zo snel mogelijk wel weer gewoon naar buiten kunnen.

Ontdek de mogelijkheden van online evenementen

Online evenementen en workshops tijdens coronaHeeft u ze al voorbij zien komen? De sportscholen die online yogacursussen geven en aanbieders van gratis online workshops? Behalve fysiek een uitje maken, ontdekt u tijdens deze tijden ook online diverse evenementen.

Van virtuele lezingen tot zelfs muziekfestivals staan op de agenda van o.a. Eventbrite en Meetup. Voor een unieke online belevenis in unieke tijden.

Bezoek het museum vanuit huis

Breng een virtueel bezoek aan het museumWist u dat u de meesterwerken in o.a. het Rijksmuseum met Google Streetview gewoon vanuit huis kunt bezoeken? Wandelend door het museum geniet u van vele kunstwerken.

En ontdekt u alles over de kunstenaars en de geschiedenis achter de werken. Maar liefst 3.448 musea over de hele wereld zetten virtueel hun deuren voor u open.

Online omringd door natuurschoon

Online streaming vanuit huis tijdens coronaEr even mentaal tussen uit doet u met één van de vele livestreams die er online te vinden zijn. Van wildparken tot treinritten, ruimtekiekjes tot de kleurrijke onderwaterwereld bieden u de gelegenheid om even aan de waan van de dag te ontsnappen.

Geniet van zebra’s bij een waterbron of vind Nemo in z’n natuurlijke omgeving vanuit uw luie stoel!

Een avondje naar de online opera

Gratis opera gestreamed onlineOmdat de Metropolitan Opera ook de deuren heeft moeten sluiten, hebben ze besloten om gratis opera’s te gaan streamen. Van Macbeth tot Tristan en Isolde passeren de revue.

Een unieke gelegenheid om op afstand mee te genieten van deze klassiekers. Gaat u maar goed voor zitten!

Gratis naar het online filmhuis

Gratis online filmhuisfilmsT/m 6 april biedt Cinetree, een Nederlandse streamingdienst voor filmhuisliefhebbers gratis toegang tot een breed scala aan filmhuisfilms die u niet gemist wilt hebben.

Van o.a. La vita è bella tot Niemand in de stad passeren de revue en uw abonnement stopt automatisch. Zodat u samenthuis kunt genieten van de mooiste films.

Organiseer zelf een online hangout met vrienden en familie

Op werk doen mensen vandaag de dag niet anders. Thuiswerken en via online hangouts met collega’s vergaderen. Letterlijk via het scherm in elkaars huiskamer. En waarom zou u dit niet met vrienden en familie doen?

  • Met Zoom kunt u gratis tot wel 100 anderen uitnodigen en zo het nieuws van de dag of roddels delen. Even één op één in een gesprek kan natuurlijk ook.
  • Ook Google Hangouts is een makkelijke en gratis manier om online met elkaar af te spreken. Niet voor niets één van de meest gebruikte tools voor zakelijke meetings.
  • Als laatste tip is er Skype. Een oude bekende die zowel zakelijk als privé mensen al jarenlang online verbindt. U leest het al, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Leuke activiteiten thuis (met kinderen) tijdens corona

Voor gezinnen die deze tijd met elkaar thuis brengen is het belangrijk om creatief te blijven in hoe tijd samen te besteden. Nog niet eerder heeft u zoveel tijd samen doorgebracht. Hier enkele tips die u helpen samen met plezier actief te zijn.

Koken met kinderen

Samen met kinderen thuis kokenNu u meer tijd heeft samen, kunt u ook meer tijd investeren in de maaltijden. En wat is er leuker dan samen te koken?

Zo leert u samen de meeste creatieve gerechten op tafel te toveren met o.a. deze kindergerechten en lekkere recepten voor koekjes.

Met kinderen op ontdekkingstocht

Creatieve proefjes thuis met kinderen tijdens coronaOok leuke experimenten zijn een gezellige manier om samen te leren terwijl u thuis bent. Wat dacht u van zelf een speedboot maken? Of misschien op magische wijze een blikje bewegen zonder het aan te raken?

Op proefjes.nl vindt u een eindeloze lijst met leuke proefjes die u misschien ook nog wel wat kunnen leren.

Trek die bordspelen weer uit de kast

Bordspellen helpen uitstekend tegen vervelingIn plaats van de oplossing voor verveling online te zoeken, bedenk eens welke bordspelen u in huis heeft. En speel gezellig met een potje Risk, Mens-erger-je-niet of bijvoorbeeld de Kolonisten van Catan.

Tegenover elkaar zitten en met de dobbelsteen gooien is nog altijd leuker dan op een muisknop drukken nietwaar?

Meer lezen over het coronavirus

Het is in corona tijden belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Om zo verstandig om te kunnen gaan met de risico’s.

Maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

Het belangrijkste blijft het dat u in, wat u ook doet, de regels in gedachten houdt die u en andere om u heen beschermen:

  • Blijf thuis (zeker als u verkoudheidsklachten krijgt)
  • Hou 1,5 meter afstand van anderen
  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Heeft u zelf nog tips over hoe creatief uw tijd door te brengen tijdens corona? Deel ze met de redactie!