Pleinen Utrecht

Wandelend door het centrum van Utrecht kunt u ze én wilt u ze niet missen, de gezellige pleinen! Van de Dom tot het Neude bieden ze namelijk een diversiteit aan gezellige terrasjes en nemen u aan de hand door de geschiedenis van de stad.

Neude

Neude Utrecht Hét plein in Utrecht waar grote festivals en evenementen georganiseerd worden is het Neude. Zo kleurt het hele plein bijvoorbeeld oranje op de jaarlijkse Koningsdag. Kenmerkend voor het plein zijn de rechthoekige vorm die spits toeloopt en het oude postkantoor dat de volledige westkant van [...] Neude verder lezen.

Domplein

Domplein Utrecht Aan het Domplein in Utrecht treft u allereerst de Domkerk en Domtoren aan. Twee bezienswaardigheden die u eigenlijk niet mag missen tijdens uw uitje in Utrecht. Op het plein treft u verder diverse monumenten aan die de veelbewogen geschiedenis van het plein vertolken. Van de [...] Domplein verder lezen.

Janskerkhof

Janskerkhof Utrecht Het Janskerkhof in Utrecht stamt nog uit de 11de eeuw toen het gebied rondom de Janskerk ommuurd was en enkel een kerkelijke gemeenschap vormde. In ieder geval één reden voor een bezoekje aan het plein zijn de diverse prachtige huizen uit de 17de en 18de [...] Janskerkhof verder lezen.

Ledig Erf

Ledig Erf in Utrecht Aan de zuidkant van het centrum van Utrecht, loopt langs de Stadsbuitengracht het Ledig Erf. Dankzij de ligging was het een drukke toegangsweg tot het centrum waar u via de Tolsteegbrug ook vandaag de dag nog op de Tolsteegbarrière terecht komt. Dit laatste wordt in [...] Ledig Erf verder lezen.

Mariaplaats

Wandelt u in Utrecht via het Moreelsepark van het station naar het centrum, belandt u vanzelf op Mariaplaats. Vernoemd naar het voormalige gebied dat bij de Mariakerk hoorde, loopt het helemaal van de Catharijnesingel tot aan de Springweg en vindt u er diverse rijksmonumenten. Van [...] Mariaplaats verder lezen.

Vredenburg

Vredenburg Utrecht Vernoemd naar het kasteel dat in 1528 op deze plek gebouwd werd, is Vredenburg onvermijdelijk voor bezoekers die gebruik maken van het openbaar vervoer. Direct aan de uitgang van Hoog Catharijne kunt u het namelijk niet missen. Vredenburg is het meest de moeite waard wanneer [...] Vredenburg verder lezen.