Utrecht en omgeving

De centrale ligging van Utrecht heeft het voordeel dat er ook in de omgeving genoeg leuke dingen te doen zijn. Van de o.a. de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot Kasteel de Haar. En dan is er ook nog eens veel groen te vinden!


Wat er verder aan evenementen in de provincie plaats vindt, ontdekt u in de Uitagenda Utrecht.

Groene hart

Groene hart Het Groene Hart is een natuurgebied midden in de Randstad tussen o.a. Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. En is een gebied waar veengebied en weidelandschap het landschap vormen. Met maar liefst 7 regio's binnen het Groene Hart, van het Hollandse Plassengebied tot de Utrechtse Waarden, kunt [...] Groene hart verder lezen.

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar Het kasteel De Haar in Haarzuilens is elke minuut, van de 45 minuten die u nodig heeft om er te komen vanaf Utrecht Centraal, waard. Dit kasteel, dat één van de best onderhouden kastelen is in Nederland, is namelijk ontworpen door de architect van het [...] Kasteel de Haar verder lezen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie De Nieuwe Hollands Waterlinie is een landstrook die dienst deed als verdediging tegen invasies wanneer het land onder water kwam te staan. De techniek van het onder water zetten van het land om een invasie te voorkomen is meerdere malen succesvol toegepast in het verleden. [...] Nieuwe Hollandse Waterlinie verder lezen.

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug Van Rhenen tot Huizen loopt dwars door de provincie Utrecht het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Een bezienswaardigheid op zich. Stelt u zich maar alvast voor hoe het zal zijn om door de bossen te wandelen en te genieten van de stilte waarna u over [...] Utrechtse Heuvelrug verder lezen.