Leuke uitjes dichtbij Utrecht

De centrale ligging van Utrecht heeft naast bereikbaarheid ook het voordeel dat er in de omgeving aardig wat te beleven valt. Van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot Kasteel de Haar en dan is er ook nog eens veel groen te vinden. Ook in de omgeving van Utrecht hoeft u zich niet te vervelen!

Groene hart

Wat te doen in het groene hart Het Groene Hart bevindt zich midden in de Randstad tussen o.a. Utrecht, Amsterdam en Rotterdam en is een gebied waar veengebied en weidelandschap het landschap vormen. Met maar liefst 7 regio's binnen het Groene Hart, van het Hollandse Plassengebied tot de Utrechtse Waarden, kunt u [...] Groene hart verder lezen.

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar Het kasteel De Haar in Haarzuilens is elke minuut, van de 45 minuten die u nodig heeft om er te komen vanaf Utrecht Centraal, waard. Dit kasteel, dat één van de best onderhouden kastelen is in Nederland, is namelijk ontworpen door de architect van het [...] Kasteel de Haar verder lezen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie De Nieuwe Hollands Waterlinie is een landstrook die dienst deed als verdediging tegen invasies wanneer het land onder water kwam te staan. De techniek van het onder water zetten van het land om een invasie te voorkomen is meerdere malen succesvol toegepast in het verleden. [...] Nieuwe Hollandse Waterlinie verder lezen.

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug Van Rhenen tot Huizen loopt dwars door de provincie Utrecht het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Een bezienswaardigheid op zich. Stelt u zich maar alvast voor hoe het zal zijn om door de bossen te wandelen en te genieten van de stilte waarna u over [...] Utrechtse Heuvelrug verder lezen.