Musea Utrecht

Van het Spoorwegmuseum tot het Centraal Museum, als u benieuwd bent naar geschiedenis, komt u zeker aan uw trekken. Maar ook kunstliefhebbers en Nijntje fans zullen het in Utrecht naar hun zin hebben.

Centraal Museum

Centraal Museum in Utrecht Voor liefhebbers van iedere soort kunst is eigenlijk wel wat te vinden in het Centraal Museum in Utrecht. Van Rietveld tot Nijntje, abstracte kunst tot ontwerpen van Viktor & Rolf, de collecties van het museum zijn zo divers dat u er waarschijnlijk niet 1, 2, [...] Centraal Museum verder lezen.

Rietveld Schröder Huis

Rietveld Schröder Huis Dat Utrecht de geboorteplaats is van Gerrit Rietveld, dat hadden we al gezegd, maar wist u dat er ook een Rietveld Schröderhuis bestaat dat ontworpen is door deze bekend Utrechter? Dit huis bestaande uit grotendeels horizontale en verticale vlakken uit 1924 is op de UNESCO [...] Rietveld Schröder Huis verder lezen.

Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent Utrecht De geschiedenis van het Christendom wordt in het Museum Catharijneconvent in Utrecht uitgebreid uit de doeken gedaan met behulp van o.a. een schatkamer aan goud en zilver, prachtige schilderijen en zelfs eeuwenoude kledij. Dankzij de deelcollecties kunt u per thema de religieuze kunstvoorwerpen bewonderen, van [...] Museum Catharijneconvent verder lezen.

Museum Speelklok

Museum Speelklok in Utrecht Van speeldozen tot straatorgels, bijzondere uurwerken tot speeltrommels vindt u in Utrecht in het Museum Speelklok. Misschien is het moeilijk voor te stellen, maar een andere vorm van live muziek is er lange tijd niet geweest! In het museum doorloopt u dan ook de geschiedenis [...] Museum Speelklok verder lezen.

nijntje museum

nijntje museum in Utrecht Voorheen het dick bruna huis heet vandaag de dag het nijntje museum. Wie is er niet meer opgegroeid, de avonturen van Nijntje! Deze en andere hoofdpersonen uit de werken van Dick Bruna ontdekt u in het nijntje museum tegenover het Centraal Museum in Utrecht. Uiteraard [...] nijntje museum verder lezen.

Sonnenborgh

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht Utrecht Oorspronkelijk bedoeld als uitbouw in de verdedigingsmuur rondom het oude centrum van Utrecht en tijdelijk benut door er het KNMI te vestigen, wordt Sonnenborgh vandaag gebruikt door de Sterrenwacht. Enerzijds dient het dus voor astrologische metingen met behulp van de 5 telescopen die in het [...] Sonnenborgh verder lezen.

Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum Utrecht Welkom in Het Spoorwegmuseum waar uw ontdekkingsreis van de spoorwegen door de eeuwen heen begint zodra u uw eerste stap naar binnen zet. Het museum neemt u namelijk aan de hand in verschillende werelden waarbij treinreizen centraal staat. Van 'De Grote Ontdekking', over het ontstaan [...] Spoorwegmuseum verder lezen.

Universiteitsmuseum Utrecht

Universiteitsmuseum Utrecht Het Universiteitsmuseum in Utrecht biedt een kijkje in de historie van diverse wetenschapsgebieden zoals o.a. Geneeskunde en Archeologie. Waar we bijvoorbeeld vandaag de dag bijna zonder enige nadenken een iPad tevoorschijn toveren om afbeeldingen te bekijken, vindt u hier nog met de hand getekende onderwijsplaten. [...] Universiteitsmuseum Utrecht verder lezen.