Stadsparken Rotterdam

Het is misschien niet het eerste wat u te binnen schiet bij de naam Rotterdam, maar de stad beschikt over een hoop groen! Bezoek ook één van de diverse stadsparken tijdens uw uitje in de stad om lekker aan de drukte ontsnappen.

Arboretum Trompenburg

Arboretum Trompenburg Rotterdam Het Arboretum Trompenburg in Kralingen oost in Rotterdam is een schitterend stukje natuur van maar liefst 6 hectare midden in de stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 19de eeuw. Deze tuin met een unieke collectie van o.a. bomen, struiken, cactussen, vetplanten, een goudvisvijver [...] Arboretum Trompenburg verder lezen.

Het Park (bij de Euromast)

Het Park (bij de Euromast) Het Park bij de Euromast in Rotterdam is het decor voor diverse evenementen in de loop van het jaar. Van de eerdere ZomerZondagen tot het Dunya Festival en het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland vinden in het bekendste stadspark van Rotterdam plaats. Maar ook als er geen evenementen [...] Het Park (bij de Euromast) verder lezen.

Kralingse plas

Kralingse plas Rotterdam Ondanks dat de Stedelijk Interieur Award voor beste openbare ruimte voor de Kralingse plas al een paar jaar oud is, neemt dit niet weg dat u zich in deze natuurrijke omgeving ook vandaag de dag nog steeds prima zal kunnen vermaken. Het 100 hectare oppervlak [...] Kralingse plas verder lezen.

Museumpark

Museumpark Rotterdam De naam van het Museumpark komt logischerwijs voort uit de aanwezigheid van diverse musea zoals het Chabot Museum, de Kunsthal, het Museum Boijmans Van Beuningen en het Natuurhistorisch museum. Dit voormalige landgoed is vandaag de dag opgedeeld in verschillende gebieden, waaronder het evenemententerrein waar ook [...] Museumpark verder lezen.

Zuiderpark Rotterdam

Zuiderpark Rotterdam Het Zuiderpark in Rotterdam is een stadspark met alle mogelijkheden voor een ontspannen middagje uit. Dankzij het vele groen, van bos tot volkstuinen, kunt u er bijvoorbeeld lekker een stuk wandelen en van het zonnetje genieten. Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven [...] Zuiderpark Rotterdam verder lezen.