Musea Rotterdam

De veelbewogen geschiedenis van de stad Rotterdam en de haven maken dat er vele musea te bezichtigen zijn die de ontwikkelingen in kunst, handel, politiek en natuur op creatieve wijze tentoonstellen.

Van het Maritiem Museum tot o.a. het Nederlands Fotomuseum heten jong en oud dan ook van harte welkom tijdens uw dagje uit!

Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans museum Rotterdam Met een collectie die van de 13de eeuw tot aan de dag van vandaag reikt, gaan kunstliefhebbers in het Museum Boijmans Van Beuningen zich zeker thuis voelen. U vindt er naast hedendaagse kunst namelijk ook broodroosters die nooit uitgebracht zijn, Oost-Duits aardewerk en diverse commerciële [...] Museum Boijmans Van Beuningen verder lezen.

Wereldmuseum

Wereldmuseum Rotterdam Dit museum in Rotterdam, met een gratis toegankelijke vaste collectie, biedt ook tweemaal per jaar een thema collectie. De gratis collectie biedt 1.800 werken uit culturen wereldwijd. De oorsprong van deze collectie ligt bij de koopmannen en wetenschappers die over de hele wereld reisden en [...] Wereldmuseum verder lezen.

Belasting en Douane Museum

Belasting & Douane Museum Rotterdam Voor alles van de geschiedenis van belasting tot smokkelwaren door de eeuwen heen begeeft u zich naar het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. En dan hebben we het niet over aangifteformulieren, maar alles van schilderijen tot smokkelobjecten, antieke munten tot klassieke beelden. Mocht u [...] Belasting en Douane Museum verder lezen.

Chabot Museum

Chabot Museum Rotterdam Niet vaak bezoekt u een museum in een villa, maar in het Chabot Museum in het Museumpark is er zowaar in gevestigd. Dit museum met de vele werken van Hendrik Chabot, een Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer, toont u schilderijen, tekeningen, beelden en meer uit de [...] Chabot Museum verder lezen.

Kunsthal

Kunsthal Rotterdam Ondanks dat de Kunsthal in Rotterdam niet over een eigen collectie beschikt, is de diversiteit aan tentoonstellingen die er te vinden zijn altijd groot. Dit kan ook niet anders met een oppervlakte van maar liefst 3300 vierkante meter. Zo kunt u er bijvoorbeeld diverse stukken [...] Kunsthal verder lezen.

Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam Gevestigd aan de Leuvehaven treft u het Maritiem Museum aan waar u o.a. het oudste scheepsmodel van West-Europa kan komen bekijken. Ook leuk is het onderdeel van Professor Plons die op het punt staat op wereldreis te gaan, waar jonge bezoekers een handje bij kunnen [...] Maritiem Museum Rotterdam verder lezen.

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam Het Timmerhuis achter het stadhuis is waar u in Rotterdam terecht kunt bij Museum Rotterdam. Dé plek om verleden, heden en toekomst van de stad te verkennen tussen de inspirerende tentoonstellingen, leerzame presentaties en onderzoek naar het stedelijk erfgoed. Dit vertaalt zich in een diversiteit [...] Museum Rotterdam verder lezen.

Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Museum Rotterdam ’40-’45 NU De impact van de Tweede Wereldoorlog, des te heviger in Rotterdam vanwege de bombardementen, wordt in het Museum Rotterdam '40-'45 NU (voorheen het Oorlogsverzetmuseum) helder naar voren gebracht. Van de Propaganda die er gebruikt werd tot de eerste stappen die het Duitse leger maakte en [...] Museum Rotterdam ’40-’45 NU verder lezen.

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam Tientallen dierensoorten en per dierensoort ook nog eens verschillende varianten, het gigantische skelet van een olifant en unieke fossielen van Nederlandse bodem. En dat is enkel nog maar een deel van wat u mag verwachten van de vaste collectie van het Natuurhistorisch Museum in het [...] Natuurhistorisch Museum Rotterdam verder lezen.

Nederlands Architectuurinstituut, onderdeel van Het Nieuwe Instituut

Nederlands Architectuurinstituut Rotterdam Liefhebbers van architectuur en stedenbouw kunnen terecht in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam dat sinds januari 2013 onderdeel uitmaakt van Het Nieuwe Instituut (een overkoepelende organisatie voor architectuur, mode en e-cultuur). Tot de collectie behoren diverse archieven, maar ook bijzondere driedimensionale objecten sieren de [...] Nederlands Architectuurinstituut, onderdeel van Het Nieuwe Instituut verder lezen.

Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum Rotterdam Van de bibliotheek tot de interactieve etage en de miljoenen stukken die tot de collectie van het museum behoren, maken het Fotomuseum in Rotterdam een kijkje waard. In De Donkere Kamer in het museum treft u de permanente expositie aan over de geschiedenis van de [...] Nederlands Fotomuseum verder lezen.