Bezienswaardigheden Rotterdam

Het centrum van Rotterdam staat nog het meest bekend om de moderne gebouwen en diverse winkelstraten, en een interessante manier om met deze bezienswaardigheden kennis mee te maken is op de fiets.

Hiermee voorkomt u het risico dat u in de winkelstraten blijft steken (tenzij dat natuurlijk is waar u naar op zoek bent) en kunt u even doortrappen wanneer de architectuur even genoeg is geweest. Voor een actief uitje is het ook een leuke optie om eens op Kangoo Jumps langs de bezienswaardigheden te jumpen!

Erasmus brug

Erasmus brug in Rotterdam Na uw uitstapje naar de winkels en musea in Rotterdam kunt u aan het water van de Maas even lekker bijkomen. Bezoek bijvoorbeeld eens de Erasmus brug en zie hoe het een sprekend voorbeeld is van de vooruitstrevende houding van de stad en haar jeugdigheid. [...] Erasmus brug verder lezen.

Kubuswoningen

Kubus woningen Rotterdam Kubussen op hun kant, zo kunt u zich de kubus huizen in Rotterdam het best voorstellen. Geplaatst op de eerste verdieping, beelden de kubus huizen een bos uit binnen Rotterdam, ontworpen door Piet Blom. De wereld op z'n kop Zoals u zult zien tijdens uw [...] Kubuswoningen verder lezen.

Delfshaven

Delfshaven Rotterdam Net buiten het centrum van Rotterdam ligt het gebied Delfshaven, met veel restaurants en winkels. Het gebied heeft een uitgebreide geschiedenis als vertrekpunt voor de reizigers naar de Verenigde Staten in de zeventiende eeuw en er zijn een aantal interessante oude warenhuizen en gebouwen te [...] Delfshaven verder lezen.

Euromast

Euromast Rotterdam Gebouwd voor de Floriade in 1960 staat de Euromast sinds 2010 geregistreerd als monument waar u vandaag de dag op de 185 meter hoogte kan genieten van het indrukwekkende uitzicht over Rotterdam. Wist u trouwens dat er zich boven in de toren ook een hotel [...] Euromast verder lezen.

Haven van Rotterdam

Haven van Rotterdam De grootste haven van Europa en direct gelegen aan de Noordzee is de Haven van Rotterdam ook een toeristische attractie die een aanzienlijke aantrekkingskracht heeft op toeristen. De haven heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 hectare, er werken 70.000 mensen en de stadshaven is [...] Haven van Rotterdam verder lezen.

Hotel New York

Hotel New York in Rotterdam Dit Jugendstil gebouw, waar u met grote letters op kan lezen Holland-Amerika Lijn kan lezen, staat al sinds 1901 met trots op de Wilhelminapier in Rotterdam. Vanaf deze locatie vertrokken bijna een half miljoen mensen om het geluk te zoeken in Amerika. Vandaag de dag [...] Hotel New York verder lezen.

Laurenskerk

Laurenskerk Rotterdam Gebouwd in 1449 is de Laurenskerk het enige overgebleven monument uit de Middeleeuwen in Rotterdam. De hoogste toren van de Laurenskerk is 64 meter hoog en gemaakt van steen. Zoals u al kan opmaken uit deze hoogte, zou het leuk zijn om van het uitzicht [...] Laurenskerk verder lezen.

Witte Huis

Het Witte Huis in Rotterdam Aangezien een groot deel van het stadscentrum van Rotterdam verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de gebouwen die staande zijn gebleven de moeite van het bezichtigen waard. Zo is er bijvoorbeeld het Witte Huis, in 1898 de 1ste wolkenkrabber in Europa. Geïnspireerd door de [...] Witte Huis verder lezen.