Een dagje uit naar Valkenburg

Op minder dan een kwartier van Maastricht (met de trein) vindt u het oudste treinstation van Nederland. In het gastvriendelijke en natuurrijke Valkenburg!

Dat Valkenbrug een rijke historie heeft, bewijst o.a. het Kasteel Valkenburg dat al sinds de 11de eeuw bestaat. Niet zo gek dan ook dat dagjesmensen graag de ruïnes verkennen. En zich mee laten voeren op een uitstapje in de geschiedenis.

Gemeentegrot

Gemeentegrot Ontstaan uit opgraafplaats voor krijtsteen (waar 2000 jaar geleden al mee begonnen werd), kunt u in Valkenburg vandaag de dag de Gemeentegrot onderaan de Cauberg bezoeken. Van muurschilderingen tot fossielen tonen u hoe de rol van de grotten en het leven van de mensen er [...] Gemeentegrot verder lezen.

Kasteelruïne Valkenburg

Kasteelruïne Valkenburg Een kasteel wat een uitstapje waard is, of in ieder geval de ruïnes er van, is kasteel Valkenburg waarvan de historie terug gaat tot de 11de eeuw. De ruïnes zijn de overblijfselen van maar liefst de derde burcht die zich op deze plek bevond. Hoe [...] Kasteelruïne Valkenburg verder lezen.

Valkenburg

Natuurrijk Valkenburg bezoeken Zowel in Valkenburg als eronder kunt u gerust terecht als u er een dagje op uit wil. Het eeuwenoude centrum vol met prachtige rijksmonumenten biedt u ook de gelegenheid tot gezellig even winkelen. En om te genieten van de zuidelijke sfeer op één van de [...] Valkenburg verder lezen.