Roermond

Roermond is de stad waar ieder jaar in augustus het straatfestival gehouden wordt. Het festival dat een week duurt biedt u vermaak van spectaculaire shows tot kleine solo optredens.

In het centrum van Roermond vind u daarnaast o.a. de Munsterkerk die monumentaal te noemen is. Dit alles kunt u tijdens uw uitstapje naar Maastricht na een half uurtje met de trein meemaken.

Munsterkerk

Munsterkerk in Roermond De Munsterkerk is een bijzonder gebouw waar eerder nog vele andere vertrekken bij hoorden zoals kloostergebouwen en een tiendschuur waar de belasting in natura opgeslagen werd. Echter toen door gebrek aan onderhoud in de 19de eeuw besloten werd tot een grootste renovatie, zijn uiteindelijk veel [...] Munsterkerk verder lezen.

Kasteeltuinen van Arcen

Kasteeltuinen van Arcen Een aanrader niet zozeer in Roermond maar op een klein stukje met de auto zijn de kasteeltuinen van Arcen. Van 10 verschillende rozentuinen tot prachtige sparrenbossen met vrij loslopende dieren zoals herten, wilde zwijnen en emoes, kom het zien en kom het vooral meemaken. Verdwaal [...] Kasteeltuinen van Arcen verder lezen.