Pleinen Maastricht

De schoonheid van Maastricht is toch zeker voor een groot deel te danken aan alle pleinen, van groot tot klein, die het rijk is. Uiteraard kent iedereen het Vrijthof, maar er is meer!

Vrijthof

Vrijthof Maastricht Wie kent er niet het Vrijthof in Maastricht, waar de vele terrasjes en restaurants u uitnodigen om van het regelmatig mooie weer te genieten. Daarnaast dient het Vrijthof vaak als locatie voor kermissen en evenementen zoals het Preuvenemint in de laatste week van augustus en [...] Vrijthof verder lezen.

Markt

Markt Maastricht Welkom op het Marktplein, met het 17de eeuwse stadhuis en tientallen rijksmonumenten zoals diverse herenhuizen die het plein bijna een bezienswaardigheid op zich maken. Opvallend is het Mosae Forum dat aan de kant van de Maas op de Markt te vinden is. Pas onlangs geopend [...] Markt verder lezen.

Onze Lieve Vrouweplein

Onze Lieve Vrouweplein Het Onze Lieve Vrouweplein, vernoemd naar de kerk op het plein, is in het verleden zelfs verkozen tot mooiste plein van Nederland, en u kunt er van uitgaan dat u ook hier op de terrasjes heerlijk bijkomen van het vele shoppen dat bezoekers vaak doen [...] Onze Lieve Vrouweplein verder lezen.