Musea Maastricht

Gezien de rijke historie van de stad kan het niet anders dan dat Maastricht over enkele uitstekende musea beschikt. We hebben er hieronder enkele voor u op een rijtje gezet.

Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum Maastricht In het Bonnefantenmuseum in Maastricht vindt u meesterwerken van zowel oude meesters, zoals Rubens en Van Dyck, als hedendaagse kunst. In de presentatie van diverse werken wordt samengewerkt met diverse privé collecties zodat de diversiteit van het aanbod des te groter is. Naast de vast [...] Bonnefantenmuseum verder lezen.

Centre Céramique

Centre Céramique Maastricht Het Centre Céramique is waar u als bezoeker diverse collecties kunt bewonderen die in het bezit van de gemeente Maastricht zijn. Zo zijn er aardewerkcollecties en glascollecties die stukken bevatten uit lang vergane tijden zoals die van de Romeinen en de Middeleeuwen. Aangezien geen enkel [...] Centre Céramique verder lezen.

Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof Benieuwd naar de sfeer in Maastricht door de eeuwen heen? Dan is het Museum aan het Vrijthof dé plek om u te laten verrassen. Met behulp van nieuwe audio en projectie technieken is er in dit museum voor gekozen om u als bezoeker een kijkje [...] Museum aan het Vrijthof verder lezen.

Natuurhistorisch Museum

Natuurhistorisch Museum Maastricht In het Natuurhistorisch Museum in Maastricht is een echt Kindermuseum te bezoeken tijdens een dagje uit. Zoals u op de website kan zien is het een een interactief museum met veel leuke puzzels en speurtochten voor kinderen tussen 8 en 12. Hier kunt u de [...] Natuurhistorisch Museum verder lezen.