Bezienswaardigheden Maastricht

Maastricht, de omgeving waar al 20 eeuwen mensen wonen, is onder dagjesmensen zeer populair en niet alleen dankzij de oneindige winkelmogelijkheden.

Ook heeft de stad een ongekende schat aan bezienswaardigheden zodat u echt het gevoel krijgt op vakantie te zijn terwijl u zich nog in eigen land bevindt. We hebben een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Helpoort

De Helpoort in Maastricht De Helpoort, voorheen een gevangenis, is de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland, waar vandaag de dag een interessante historische collectie terug te vinden is. De Helpoort is gebouwd met nog een aanzienlijk stuk stadsmuur er aan. In de loop van de eeuwen zijn er [...] Helpoort verder lezen.

Basiliek van Sint Servaas

Basiliek van Sint Servaas Maastricht Welkom in de oudste nog bestaande kerk van Nederland, de Basiliek van Sint Servaas aan het Vrijthof. Op de exacte locatie hebben in de voorgaande eeuwen maar liefst 4 kerken gestaan, waarvan dit de laatste is. Te beginnen bij de buitengevel, is de Basiliek van [...] Basiliek van Sint Servaas verder lezen.

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Onze Lieve Vrouwebasiliek Maastricht Aan het Onze Lieve Vrouweplein treffen we de Onze Lieve Vrouwebasiliek  aan. Deze kerk in romaanse stijl kent een veelbewogen geschiedenis en heeft in de loop van de tijd zowaar ook als paardenstal en kanonnensmederij dienst gedaan. Kom eens binnen wandelen en bewonder het orgel [...] Onze Lieve Vrouwebasiliek verder lezen.

Onze Lieve Vrouwewal

Onze Lieve Vrouwewal Maastricht Met als enige overgebleven poort de Helpoort, zijn de stadsmuren van Maastricht een kijkje in de geschiedenis van rond de 13de eeuw toen de stad toestemming kreeg om deze aan te leggen. Een mooi plekje om een deel van de stadsmuren te bekijken is de [...] Onze Lieve Vrouwewal verder lezen.

Sint Janskerk

Sint Janskerk in Maastricht Wat leuk is om te doen tijdens uw bezoek aan het Vrijthof in Maastricht is eens de 80 meter hoge toren van de Sint Janskerk beklimmen om van het uitzicht over de stad te genieten. En terwijl u dan binnen bent, bekijk dan ook de [...] Sint Janskerk verder lezen.

Sint Pietersberg

Sint Pietersberg Maastricht Wat veel bezoekers van Maastricht niet weten is dat er ondergronds vele verdedigingstunnels zijn gegraven in de loop van de jaren en dat het beste voorbeeld daarvan te bezichtigen valt bij de St. Pietersberg, twee kilometer ten zuiden van de Helpoort. De muren van de [...] Sint Pietersberg verder lezen.