Omgeving van Groningen

De omgeving van Groningen is zeer natuurrijk en biedt gelegenheid voor uitjes met het hele gezin. Bekijk dus zeker ook de mogelijkheden om er in de buurt eens op uit te gaan.

De veelal omgeving leent zich namelijk uitstekend voor een dagje uit. Van lieve zeehondjes tot historische bestemmingen garanderen dat u uw ogen uitkijkt. Wat er verder aan evenementen in de provincie plaats vindt, ontdekt u in de Uitagenda Groningen.

Lauwersmeer

Lauwersmeer Groningen Nationaal park Lauwersmeer heeft iets voor iedere bezoeker van de provincie Groningen. Met wandelpaden en fietspaden door het hele park kunt u genieten van bebost gebied, velden met orchideeën en natuurlijk het water. Wenst u een rondvaart per boot of gaat u liever even zeilen, [...] Lauwersmeer verder lezen.

Vesting Bourtange

Vesting Bourtange in Groningen bezoeken met uw kids Het leuke aan vesting Bourtange is dat het nog vrijwel volledig in authentieke stijl bestaat. Van de grachten tot de wallen en gebouwen. Van officiershuizen tot soldatenbarakken en het koetshuis. Zelfs de 350 jaar oude lindebomen die het Marktplein in de vesting omgeven. Letterlijk een [...] Vesting Bourtange verder lezen.

Wonderwereld

Met de kids naar Wonderwereld in Ter Apel Wonderwereld biedt een avontuurlijk uitje in Groningen. Een combinatie van sprookjeswezens, een insectarium, een subtropische kas en een roofvogelshow. Zoveel te ontdekken tijdens een dagje weg! Wandel langs de slapende draken (sssshhht...) naar het magische kasteel en bewonder de demonstraties van de roofvogels waarna uw [...] Wonderwereld verder lezen.

Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen Zeehondencentrum Pieterburen is tijdens uw uitstapje naar de provincie Groningen ook een aanrader om te bezoeken. In Pieterburen kunnen zeehonden namelijk praten! De nieuwe expositie “Are you talking to me?” leert u over de taal van de zeehond. Met unieke virtual reality experience en een [...] Zeehondencentrum Pieterburen verder lezen.