Musea Den Bosch

Ook voor de kunst en geschiedenis liefhebber zijn er een hoop leuke dingen te doen in Den Bosch. De diverse musea bieden een kijkje in zowel moderne kunst en als in de geschiedenis van Brabant, dus voor ieder wat wils.

Museum Het Zwanenbroedershuis

Museum Het Zwanenbroedershuis Logischerwijs is het Zwanenbroedershuis in Den Bosch het huis van de Zwanenbroeders. Maar wat zijn dan de Zwanenbroeders? Een genootschap van een oud broederschap dat oorspronkelijk tot leven geroepen werd ter verering van Maria, maar is inmiddels een broederschap voor hooggeplaatste personen. Een voorbeeld van [...] Museum Het Zwanenbroedershuis verder lezen.

Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum Het Noordbrabants Museum vormt ook samen met het Stedelijk museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. Zeker een bezoekje waard! In de vaste collectie treft u namelijk o.a. werken aan die Brabantse kunst, geschiedenis en cultuur tonen en de ontwikkeling van kunst van de Romeinen [...] Noordbrabants Museum verder lezen.

Oeteldonks Gemintemuzejum

Oeteldonks Gemintemuzejum Den Bosch Een stad waar carnaval zo uitbundig gevierd wordt als in Den Bosch kan natuurlijk niet zonder een carnavalsmuseum. In het Oeteldonks Gemintemuzejum komt u dan ook alles tegen van maskers tot kleding en uitleg van de oerriten van het carnaval duizenden jaren terug. Ook beschikt [...] Oeteldonks Gemintemuzejum verder lezen.

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Den Bosch Voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving komt u naar het Stedelijk Museum dat op 25 mei 2013 na een uitgebreide renovatie geopend is. Het museum vormt sindsdien samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. De collectie telt zo’n 5000 objecten aan [...] Stedelijk Museum verder lezen.