Musea Amsterdam

Van de vele tientallen musea die Amsterdam rijk is, zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het van Gogh museum waarschijnlijk wel de (internationaal) bekendste.

Maar laat dit u niet verblinden voor de overige juweeltjes die er te vinden zijn. Zo is bijvoorbeeld Fotografiemuseum Foam misschien niet bij iedereen bekend.

Foam Fotografiemuseum

Een bezoekje aan Foam Fotografiemuseum in Amsterdam Niet bij iedereen bekend, aangezien het Rijksmuseum en het Van Gogh museum in Amsterdam toch vaak de show stelen, is het Fotografiemuseum Foam. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers blijkt het echter wel een uitje waard te zijn. In verschillende zalen kijkt u mee door het [...] Foam Fotografiemuseum verder lezen.

Amsterdam Museum

Ontdek Amsterdam tijdens een bezoek aan het Amsterdam Museum Voor een beter begrip van de geschiedenis van Amsterdam is het Amsterdam (Historisch) Museum in een oud klooster aan de Nieuwezijdse Voorburgwal een aanrader. De tentoonstelling Amsterdam DNA stippelt de details uit van de stad en deze kan ook in levende lijve tijdens een toer [...] Amsterdam Museum verder lezen.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis te Amsterdam is wel het beroemdste huis van Amsterdam Miljoenen bezoekers blijven jaarlijks het bijzondere verhaal van Anne Frank ervaren in het Anne Frank Huis in Amsterdam. En met recht, want dit museum is een kijkje in het leven van een ondergedoken gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog waar geen geschiedenisboek tegen op kan. Ontdek [...] Anne Frank Huis verder lezen.

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage kan niet missen in hartje centrum! Met de bouw van De Beurs van Berlage, één van de top 100 Nederlandse rijksmonumenten, aan het Damrak in Amsterdam werd 1898 begonnen nadat het bestaande beursgebouw te klein begon te worden voor de toenemende handel. Vandaag de dag wordt het rijksmonument o.a. benut voor [...] Beurs van Berlage verder lezen.

Eye Film Instituut Nederland

Het Eye Film Instituut aan het IJ in Amsterdam Vanaf het Centraal Station ziet u het in 2012 geopende Eye Film Instituut al liggen. En geloof ons, u kunt het niet missen dankzij de unieke vorm en locatie pal aan het water in Amsterdam Noord! Voor filmliefhebbers is dit museum the place to be [...] Eye Film Instituut Nederland verder lezen.

Hermitage Amsterdam

Kunst vind je in de Hermitage aan de Amstel In een voorheen verzorgingstehuis voor ouderen aan de Amstel in Amsterdam bevindt zich vandaag de dag de Hermitage, met jaarlijks grootse tentoonstellingen die in samenwerking met het Staatsmuseum de Hermitage in St. Petersburg tot stand komen. Naast de exposities, biedt het museum ook een scala [...] Hermitage Amsterdam verder lezen.

Nederlands Scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum het leven op de zee ontdekken In het pakhuis ’s Lands Zeemagazijn uit 1656 en volledig gemoderniseerd vindt u op nog geen 5 minuten lopen van het Centraal Station het Nederlands Scheepvaartmuseum. In het museum wordt het u op een interactieve en zeer uitgebreide manier duidelijk wat de relatie is van [...] Nederlands Scheepvaartmuseum verder lezen.

NEMO science center

Uw kids kijken hun ogen uit in het NEMO science center in Amsterdam Met kinderen naar Nemo is een leerzame en leuke ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren. Het mooie aan Nemo is dat er veel activiteiten georganiseerd worden waar de kinderen aan mee kunnen doen, terwijl ze ondertussen interessante dingen leren over wetenschap en technologie. [...] NEMO science center verder lezen.

Rijksmuseum Amsterdam

Meesterwerken tref je in het Rijksmuseum in Amsterdam Het boegbeeld van het Museumplein in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Het statige gebouw zelf dat in 1885 in gebruik genomen werd behoort tot de Top 100 Nederlandse UNESCO-monumenten, wat het op zichzelf al een museumstuk maakt dat een bezoekje waard is. 10 jaar lang [...] Rijksmuseum Amsterdam verder lezen.

Stedelijk Museum

Het nieuwe Stedelijk Museum aan Museumplein Sinds 2012 is het Stedelijk Museum in Amsterdam weer te bezoeken. Het heeft een grootschalige vernieuwing ondergaan met vandaag de dag aan de kant van het Museumplein een gigantische uitbouw, ook wel de badkuip genoemd. Bij een bezoekje aan Amsterdam kan dit museum eigenlijk niet [...] Stedelijk Museum verder lezen.

Tropenmuseum

Tropische culturen in het Tropenmuseum Gelegen tussen Artis en het Oosterpark, treffen we als onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen het Tropenmuseum aan in een prachtig historisch gebouw, geopend in 1926. De collectie van het museum bestaat uit een indrukwekkend aantal stukken van muziekinstrumenten tot prachtige maskers en [...] Tropenmuseum verder lezen.