Wat te doen in Haarlem

Haarlem ligt op slechts 15 minuten van Amsterdam Centraal Station verwijderd en is voor de dagjesmensen, maar ook zeker voor een langer verblijf een leuke bestemming om te winkelen, lekker op het terras te zitten of te genieten van kunst en historie in De Hallen en de St. Bavo kerk met het 16de eeuwse orgel.

Haarlem, iets rustiger dan Amsterdam en toch net zo gezellig!

Frans Hals Museum HAL

Frans Hals Museum - HAL in Haarlem Te vinden aan de Grote Markt in Haarlem, kunt u het statige gebouw van Frans Hals Museum HAL (voorheen de Hallen) eigenlijk niet missen. De indrukwekkende voorgevel van de voormalige Vleeshal uit 1602 ziet u vanaf de Grote Markt aan de linkerzijde en aan de [...] Frans Hals Museum HAL verder lezen.

Grote Markt

Grote Markt in Haarlem De Grote Markt mag met recht het kloppend hart van Haarlem worden genoemd waar veel van de winkelstraten op uitkomen, veel cafés en restaurants zich bevinden (om en nabij) en waar zich natuurlijk de indrukwekkende Grote of St. Bavokerk zich bevindt. Op maandag en zaterdag [...] Grote Markt verder lezen.

Grote of St. Bavokerk

Grote of St. Bavokerk in Haarlem De Grote of St. Bavokerk in hartje Haarlem is vrijwel vanuit het hele centrum goed te zien. En komt zelfs in de sfeerverlichting tijdens feestdagen naar voren als een icoon van de stad. De eerste versie van de kerk werd dan ook al gebouwd in [...] Grote of St. Bavokerk verder lezen.

Haarlemmerhout

Haarlemmerhout Haarlem Bekend van grote festivals zoals Bevrijdingspop en het Houtfestival, is ook populair onder inwoners van Haarlem om op een zonnige dag van te genieten tijdens een picknick. Dit historische park vlakbij het centrum van Haarlem heeft dan ook een hoop groen en er is ook [...] Haarlemmerhout verder lezen.

Jopenkerk

De Jopenkerk in Haarlem Met de hoogtij dagen in de 15de en 16de eeuw was het Jopenbier uit Haarlem internationaal beroemd. Tot ver over de landsgrenzen kende en dronk men het. En het is dit bier dat u vandaag de dag weer kunt proeven in de Jopenkerk in Haarlem. [...] Jopenkerk verder lezen.

Molen De Adriaan

Molen De Adriaan in Haarlem Vanuit de trein afkomstig uit Amsterdam is hij al goed te zien, de korenmolen De Adriaan aan het Spaarne in Haarlem. Al sinds 1779 op zijn plek te vinden en ook vandaag de dag nog te bezoeken. In de loop van de eeuwen is de [...] Molen De Adriaan verder lezen.

Spaarne

Het Spaarne in Haarlem Een wandeling aan het Spaarne mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Haarlem. Zo ontdekt u er o.a. het Teylers Museum en De Waag. Los van de diverse monumentale gebouwen aan het water, is de rivier een bezienswaardigheid op zich. Met diverse sierlijke en [...] Spaarne verder lezen.

Teylers Museum

Teylers Museum in Haarlem Van kunst tot een wetenschappelijke bibliotheek, fossielen, natuurkunde en een uitgebreide muntenverzameling treft u aan in het Teylers Museum aan het Spaarne in Haarlem. En wist u dat het Teylers Museum het oudste museum van Nederland is? Ondanks dat het dus al jaren mee gaat, [...] Teylers Museum verder lezen.

Evenementen in Haarlem

Hieronder vindt u de evenementen die er de komende tijd in Haarlem gepland staan.

november

06 nov – 07 nov | |

december

10 dec – 12 dec | |