Wat te doen in Haarlem

Wat te doen in Haarlem? Haarlem ligt op slechts 15 minuten van Amsterdam en is voor een dagje uit zeker een aanrader. Ook voor een lekker weekend shoppen is Haarlem leuke bestemming. Om te winkelen, lekker op het terras te zitten of te genieten van kunst en historie in De Hallen en de St. Bavo kerk met het 16de eeuwse orgel.Haarlem, iets rustiger dan Amsterdam en minstens zo gezellig! Wat te doen in Haarlem ontdekt u hieronder.

Frans Hals Museum HAL

Frans Hals Museum - HAL in Haarlem Te vinden aan de Grote Markt in Haarlem, kunt u het statige gebouw van Frans Hals Museum HAL (voorheen de Hallen) eigenlijk niet missen. De indrukwekkende voorgevel van de voormalige Vleeshal uit 1602 ziet u vanaf de Grote Markt aan de linkerzijde en aan de [...] Frans Hals Museum HAL verder lezen.

Grote Markt

Grote Markt in Haarlem De Grote Markt in Haarlem mag met recht het kloppend hart van de stad worden genoemd. Waar veel van de winkelstraten op uitkomen, veel cafés en restaurants zich bevinden en waar zich natuurlijk de indrukwekkende Grote of St. Bavokerk bevindt. Op maandag en zaterdag doet [...] Grote Markt verder lezen.

Grote of St. Bavokerk

Grote of St. Bavokerk in Haarlem De Grote of St. Bavokerk in hartje Haarlem is vrijwel vanuit het hele centrum goed te zien. En komt zelfs in de sfeerverlichting tijdens feestdagen naar voren als een icoon van de stad. De eerste versie van de kerk werd dan ook al gebouwd in [...] Grote of St. Bavokerk verder lezen.

Haarlemmerhout

Haarlemmerhout Haarlem Bekend van grote festivals zoals Bevrijdingspop en het Houtfestival, is ook populair onder inwoners van Haarlem om op een zonnige dag van te genieten tijdens een picknick. Dit historische park vlakbij het centrum van Haarlem heeft dan ook een hoop groen en er is ook [...] Haarlemmerhout verder lezen.

Jopenkerk

De Jopenkerk in Haarlem Het is Jopenbier dat u vandaag de dag kunt proeven in de Jopenkerk in Haarlem. Met de hoogtij dagen in de 15de en 16de eeuw was het Jopenbier uit Haarlem internationaal beroemd. Tot ver over de landsgrenzen kende en dronk men het. Te midden van [...] Jopenkerk verder lezen.

Molen De Adriaan

Molen De Adriaan in Haarlem Vanuit de trein afkomstig uit Amsterdam is hij al goed te zien, de korenmolen De Adriaan aan het Spaarne in Haarlem. Al sinds 1779 op zijn plek te vinden en ook vandaag de dag nog te bezoeken. In de loop van de eeuwen is de [...] Molen De Adriaan verder lezen.

Spaarne

Het Spaarne in Haarlem Een wandeling aan het Spaarne mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Haarlem. Zo ontdekt u er o.a. het Teylers Museum en De Waag. Los van de diverse monumentale gebouwen aan het water, is het Spaarne een bezienswaardigheid op zich. Met diverse sierlijke en [...] Spaarne verder lezen.

Teylers Museum

Teylers Museum in Haarlem Het Teylers Museum aan het Spaarne in Haarlem biedt een bijzondere collectie voor vrijwel iedere liefhebber. Van kunst tot een wetenschappelijke bibliotheek, fossielen tot natuurkunde en een uitgebreide muntenverzameling. En wist u dat het Teylers Museum het oudste museum van Nederland is? Ondanks dat het [...] Teylers Museum verder lezen.

Uitjes in Haarlem

Hieronder vindt u de evenementen en uitjes die er de komende tijd in Haarlem gepland staan voor uw dagje uit.

juni

juli

augustus

03 aug – 06 aug | |

16 aug – 20 aug | |

september

01 sep – 03 sep | |