Wat te doen bij verveling

Voor iedereen die zich verveelt! Om die verveling een beetje te verhelpen biedt Wattedoenin.nl nu een Wat te doen bij verveling pagina. Handige anti-verveel tips voor degene die zich thuis vervelen!

Kies uit de tips degene die het best bij je stemming past.

Bij de eerste kan je praktisch onderuit blijven zitten, de volgende vereisen wat meer actie.

Anti-verveel tip #1: Gratis online IQ testen en quizzen
Anti-verveel tip #2: Gratis een blog of website maken
Anti-verveel tip #3: Gratis je eigen ringtone maken
Anti-verveel tip #4: Bordspelen spelen zoals 'vroeger'
Anti-verveel tip #5: Doe iets nieuws voor de afwisseling!
Anti-verveel tip #6: Ga er op uit waar dan ook in Nederland!

Wat te doen bij verveling - Online testjes en quizzen

Gratis testjes om te doen als je je verveeltIedereen vindt het eigenlijk wel leuk om online eens wat testjes te doen. Hoe slim ben je? Wat weet je wel en wat weet je niet. Er zijn een hoop leuke websites die op deze manier uitstekend de verveling weten te verdrijven en een aantal leren je ook nog iets over jezelf!

Weten hoe slim je bent, bijvoorbeeld door IQ testen is aan de ene kant leuk en aan de andere kant zeer nuttig om te oefenen! Hier volgen een aantal websites die zeker niet zullen vervelen.

IQ test NTI
IQ test Werksite
IQ test Mensa (misschien ben je wel hoogbegaafd!)
IQ test Studieinfo
IQ testen en meer van 123test.nl

Wat te doen bij verveling - Maak gratis een blog of website

Maak een gratis blog als je je verveeltHeb je al een Facebook en een Twitter account, maar wil je iets maken wat uniek is, denk dan eens over een leuk onderwerp voor een blog of website! Makkelijk, gratis en leuk om creatief bezig te zijn online!

Kies je favoriete onderwerp, of het nou winkelen of een cursus breien is en deel je ideeën online! Zowel de blogs als de websites zijn zonder programmeerkennis te maken!

Gratis blogs
WordPress
Blogger
Pimp blog
Loggy
Blogsnel

Een gratis website maken behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld Google Sites, waar je met een Google account gelijk een gratis website kan maken!

Come2me
Mysites
Webklik

Wat te doen bij verveling - Gratis je eigen ringtone maken

Maak je eigen ringtone als je je verveeltWist je dat het makkelijk is om je eigen ringtones te maken? Het enige wat je nodig hebt is een mp3 bestand en een software programma. Veel van deze programma’s zijn gratis te downloaden en het gebruik is vaak erg makkelijk.

Open een mp3 bestand, knip je favoriete deel er uit en sla het op als mp3! De coolste ringtones gewoon zelf maken dus! Voorbeelden van gratis software programma’s zijn:

Audacity (nederlandse website)
Free sound editor (engelse website)
MP3DirectCut (engelse website)

Wat te doen bij verveling - Bordspelen spelen

Bordspellen helpen uitstekend tegen vervelingIn plaats van de oplossing voor verveling online te zoeken, bedenk eens welke bordspelen je in huis hebt en speel gezellig met vrienden of familie een potje Risk, Mens-erger-je-niet of bijvoorbeeld de Kolonisten van Catan.

Tegenover elkaar zitten en met de dobbelsteen gooien is nog altijd leuker dan op een muisknop drukken nietwaar? (voor de online liefhebbers, bordspelen zijn er ook online natuurlijk)

Wil je meer weten over bordspelen, dan kan je op Wikipedia goed terecht en mocht je goedkopere tweedehands bordspelen zoeken, kijk dan eens bij Bordspellen.nl

Wat te doen bij verveling - Doe iets nieuws

Iets nieuws doen is een garantie dat je ‘ik verveel me’ nooit meer zal zeggen. En de vraag blijft dan alsnog “Wat dan?”. Hier een paar voorbeelden die je waarschijnlijk nog niet te binnen geschoten waren, maar al veel mensen een hoop plezier hebben opgeleverd!

Experimentjes doen
Tegen de verveling zijn er ook duizenden dingen die gewoon thuis gedaan kunnen worden. Leuke experimentjes die én leuk én leerzaam zijn. Bloemen kleuren, gummiberen laten groeien of punaises laten zinken. Zomaar een greep uit het aanbod van Xperiment. Ook de website Proefjes.nl biedt diverse leuke oefeningen die makkelijk thuis uitgevoerd kunnen worden!

Leer goochelen
Doe iets nieuws zoals goochelen tegen de vervelingLeuk met vrienden, maar ook leuk om zelf te leren om je vrienden en familie versteld te doen staan! Er is wel wat oefening voor nodig, maar vervelen zul je je zeker niet!
Goochel trucs pagina 1
Goochel trucs pagina 2
Goochel trucs op Youtube

Kies een hobby!
Een groot deel van verveling komt van ‘niet weten wat je leuk vindt om te doen’. Het enige antwoord hierop is: zoveel mogelijk dingen proberen en uitvinden wat je leuk vindt!

Leuke hobbies
Tekenen een kubus met diepte, handige teken tips op een rijtje
Fotograferen basiscursus digitale camera, foto’s van anderen ter inspiratie
Jongleren leer jongleren in 3 stappen
Koken gemakkelijke recepten overzicht, smulweb
Fietsen fietsroutes in heel Nederland

Wat te doen bij verveling - Er op uit in Nederland

We herinneren je er graag aan dat er enorm veel te doen is in Nederland! Van evenementen tot pretparken en ook erg mooie steden. Amsterdam is leuk om doorheen te wandelen, in Maastricht kun je lekker op het terras zitten en Den Haag ligt aan het strand! Er op uit met of zonder kids, alles kan!

Verveeld? Ga er op uit!Verder zijn er in Nederland ook nog eens vele nationale parken die een bezoek waard zijn. Daar zal je je midden in de natuur goed weten te vermaken, alleen al door om je heen te kijken!

Met de auto is Nederland van oost naar west in minder dan drie uur te doorkruisen, dus aan de afstanden hoeft het niet te liggen. De NS biedt ook nog eens Railrunner kaartjes om kinderen mee op stap te nemen. In de zomer en herfst zijn er de toerkaarten waarmee je goedkoper met de trein kunt rondreizen in Nederland.

Natuurlijk kun je ook een verkenningstocht door je eigen stad maken. Stap op de fiets en bezoek je eigen stad eens als een toerist. Zie buurten die je nooit eerder hebt bezocht en geniet van natuur in jouw omgeving die je nog niet kende!