Wat te doen 1ste en 2de kerstdag

Wat te doen 1ste en 2de kerstdag in NederlandDat dit een andere kerstvakantie wordt dan eerdere jaren, dat zal u niet verbazen. In plaats van kerstmarkten en kerstshows, zult u dit jaar uw vermaak dichter bij huis moeten zoeken.

Het antwoord op de vraag “Wat is er eigenlijk te doen op 1ste en 2de kerstdag?”, vindt u dan ook in dingen als -gezellig samen koken- en -leuke ouderwetse bordspelen-. Een leuke manier om creatief aan de slag te gaan en bij elkaar te komen.

Voor de beperkte activiteiten die er buitenshuis te vinden zijn, dient u vooraf te reserveren. Wees er dus op tijd bij! Hele fijne feestdagen gewenst namen Wattedoenin.nl! Dat het alsnog een sprookjesachtige kerst mag worden!

Uitjes en activiteiten op 1ste en 2de kerstdag

Zoals u al ziet, zijn de meeste uitjes afgelast vanwege Corona deze kerstdagen. Het wordt dan ook aangeraden toch zoveel mogelijk thuis te blijven.

Amsterdamse Winterparadijs *Afgelast*

Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI in AmsterdamDe nieuwkomer van afgelopen jaar, belooft ook dit jaar op o.a. 1ste en 2de kerstdag weer een bron van gezelligheid te worden. Het Amsterdamse Winterparadijs! Of u nou liever gaat schaatsen of verdwalen in het sneeuwdoolhof. Vanuit het hoge reuzenrad van het uitzicht genieten is natuurlijk ook een leuke optie!

Hoe dan ook zit de kerstsfeer er goed in, in de RAI in Amsterdam.

Amsterdam Lightfestival *Afgelast*

Amsterdam Light FestivalTijdens het Amsterdam Light Festival ontdekt u overal door de stad de mooiste, leukste en meest inspirerende kunstwerken van licht. Wat met het thema DISRUPT! nogal wat belooft! Van de vertederende vleugels van reuze vlinders tot de dreigende inslag van een lichtbom, u zult versteld staan van de creatieve kunsten die ook dit jaar Amsterdam tot één groot lichtmuseum omtoveren. Wandel langs de sfeervolle grachten of beleef het festival vanaf het water tijdens een rondvaart. Een inspirerend uitje op een vrije 1ste kerstdag!

IJsbeeldenfestival Zwolle *Afgelast*

IJsbeeldenfestival ZwolleDe beste ijskunstenaars ter wereld hebben in Zwolle weer een prachtige ervaring voor u neer weten te zetten op 1ste kerstdag met het IJsbeeldenfestival! Het eindresultaat van 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw is namelijk een magische belevenis met als thema R-IJS DOOR DE TIJD. Mede dankzij o.a. de Karnieland Space Kermis en de immense radio telescoop van ijs is het IJsbeeldenfestival ook een aanrader voor een uitje met kinderen. Ze kijken hun ogen uit tussen de eenhoorns en UFO’s!

Kerstplaza Groningen *Afgelast*

Kerstplaza Groningen in MartiniplazaNiet voor niets wordt het Kerstplaza in Groningen ook wel het grootste indoor pretpark van Nederland genoemd. Van draaimolens tot botsauto’s, vliegtuigmolens tot de populaire Break Dance weten het publiek urenlang bezig te houden!

Het Kerstplaza opent haar deuren op 1ste kerstdag en is dan ook het ideale familie uitje voor wanneer u op zoek bent naar wat afwisseling.

Groninger Winterfestijn *Afgelast*

Schaatsen tijdens het Groninger WinterfestijnOok in Groningen vindt u het Groninger Winterfestijn dat op 2de kerstdag haar deuren weer opent voor de schaatsliefhebbers. Naast rondjes schaatsen op de ijsbaan kun je heerlijk genieten van een warme choco of glühwein op het verwarmde buiten terras of lekker binnen.Zowel overdag als ’s avonds is er genoeg te beleven. Schaats in de openlucht onder een deken van lichtjes op de ijsbaan.

China Light Festival

1ste en 2de kerstdag naar China Light FestivalVoor een magische uitje op 1ste en 2de kerstdag kunt u ook terecht bij het China Light Festival in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Lichtkunstwerken van alle formaten toveren het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor zowel kinderen als volwassenen. Ontdek de magie van het Oosten deze kerstdagen en ga mee op reis langs de handgemaakte lichtobjecten van Chinese kunstenaars. Ook biedt het festival Chinees live entertainment en een nieuwe wintershow om u heerlijk aan te vergapen.

Cool Event Scheveningen

Cool Event ScheveningenBij kerst hoort natuurlijk sneeuw. En bij sneeuw hoort winter! Bij het Cool Event Scheveningen wordt u welkom geheten in een winters landschap dat bol staat van de leuke activiteiten. Zo kunt u er uiteraard de schaatsen onderbinden op de ijsbaan en de funbaan. Even lekker een rondje zwieren voor de liefhebbers. Aanrader voor met de kinderen! Ook staan er deze editie ijssculpturen in een gekoelde tent op het strand voor u klaar. Heerlijk wegdromen bij het thema Frozen Magic op 1ste en 2de kerstdag.

Magisch Maastricht *Afgelast*

Kerstmarkt Magisch MaastrichtMet romantisch verlicht straten, de donkere kerstdagen en een diversiteit aan leuke activiteiten zult u zich op 1ste en 2de kerstdag in Maastricht zeker niet vervelen. Zo is er bijvoorbeeld de kerststallenroute, met een internationale collectie kerststallen die van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek via de Stokstraat en de Havenstraat richting de Wolfstraat loopt. Ook een aanrader is de Magische Lichtroute die u aan de hand neemt langs de meest magisch verlichte straten en huizen in het centrum. En bent u op zoek naar ijsplezier?

Trek dan de stoute schoenen aan en zwier eens lekker een rondje over de ijsbaan op het Vrijthof. Ter plekke kunt u ook genieten van een ritje in het reuzenrad met uitzicht over de Ster onder de steden. Bezoek ook Magisch Maastricht deze kerstdagen.

Winter Efteling

Beleef Winter Efteling deze kerstdagenWist u dat u op 1ste en 2de kerstdag ook gewoon binnen kunt wandelen bij de Efteling? Nou ja, gewoon. Tijdens de Winter Efteling wordt het park omgetoverd tot een winterse wonder wereld met o.a. een IJspaleis waar u lekker kunt schaatsen en zelfs een langlaufbaan staat voor u en de kinderen klaar tijdens uw uitje. Ook is er een show die in het donker des te specialer is, de Winterse Illusie. Een bijzonder lichtspel op de gevel van Vila Volta. Wie nog meer voor u klaar staan zijn o.a. het Winter Efteling Kinderkoor met hun sprookjesachtige muziek. Uiteraard zijn de normale Efteling bewoners ook van de partij.

Fijne Feestdagen IJsbaan *Afgelast*

IJsbaan op de Markt in EindhovenOok in Eindhoven bent u op 1ste en 2de kerstdag welkom op de markt! Daar ligt namelijk de kunstijsbaan van ruim 550 vierkante meter klaar zodat er naar hartenlust geschaatst kan worden. De Fijne Feestdagen IJsbaan is alleen toegankelijk met ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen.

Kerstcircussen *Afgelast*

Wereldkerstcircus Carré AmsterdamEen onmisbaar plaatje tijdens kerst zijn toch wel de circustenten met hun magische verlichting, de spreekstalmeester en de waanzinnige avonturen die in de piste beleefd worden. Zo bent u dan ook op 1ste en 2de kerstdag welkom bij tientallen kerstcircussen door het hele land. Van Kerstcircus Sander & Friends in Sneek tot het Wereldkerstcircus in Amsterdam bruisen van het spektakel. Verder vindt u kerstcircussen in o.a.: Eindhoven, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Sittard.