Zaanse Schans

Zaanse Schans molens

De Zaanse Schans is natuurlijk een toeristische attractie voor een dagje weg die iedereen een keer gezien moet hebben. Van houtzaagmolens tot meelmolens, een oliemolen en een verfmolen staan dan ook voor u klaar. De mosterd- en specerijenmolen de Huisman biedt daarnaast een uniek kijkje in de oorsprong van Zaanse mosterd. Al jaren een begrip in Nederland.

Een uitje naar de Zaanse Schans heeft echter nog meer te bieden dan molens alleen. Zo beschikt het gebied de Zaanse Schans bijvoorbeeld ook over diverse leuke musea waar u een duik in de Nederlandse geschiedenis kunt maken.

Video Zaanse Schans

Zo is er bijvoorbeeld het Zaans Museum waar u het Holland van de molens, van de industrieën, en de groene houten huizen leert kennen. En natuurlijk niet te vergeten, de Museumwinkel van de Albert Heijn waar u het eerste winkeltje van Albert Heijn kunt bekijken en een expositie over het rijke koffie verleden van het bedrijf.

Ook treffen we er het volgende typisch Nederlandse product aan in de klompenmakerij! Één van de grootste klompencollecties in Nederland en ook nog eens de gelegenheid om te bekijken hoe ze eigenlijk gemaakt worden.

De openingstijden van de Zaanse Schans zijn dagelijks van 9:00 tot 17:00


Adres Zaanse Schans
Zaanse Schans
Zaandam
1509Plan uw route


Officiële website van Zaanse Schans

Evenementen agenda Zaanse Schans

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Zaanse Schans hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *