Volendam

Het traditionele dorp Volendam

Wie kent er niet de vele volkszangers zoals Piet Veerman, Jan Smit en Nick en Simon die het plaatsje Volendam nadrukkelijk op de kaart hebben gezet. Juist het overdadig toeristische karakter en de vele bezienswaardigheden van Volendam maakt het een leuk uitje in Nederland!

Op de foto in traditionele kledij, dat is wat veel mensen denken bij een uitje naar Volendam. Maar wat te denken van de haven waar tot op de dag van vandaag nog vissersboten binnen komen.

Ook is Volendam compleet ingericht om het u als bezoeker naar uw wens te maken met vele cafés en restaurants aan de kade. Wandel ook eens langs de vele toeristische winkels op de Dijk en langs de haven en ga op de foto in zo’n typisch kostuum. Zeker tijdens de Volendammerdag en de kermis in Volendam kunt u het hier goed naar uw zin hebben!

Leuk om te doen als u toch in de buurt bent is een uitstapje naar Marken op de Marken Express die vanaf Volendam vertrekt. Een typisch Nederlands dorpje met de mooie groene huizen wat niet voor niks een volledig beschermd stadsgezicht is.

Video Volendam


Adres Volendam
Haven
VolendamPlan uw route


Officiële website van Volendam

Evenementen agenda Volendam


Deel uw ervaring met Volendam hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *