Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda

Het Stedelijk Museum Breda is ontstaan door het samengaan van het Breda’s Museum en MOTI. En bevindt zich dan ook in het voormalige pand van het MOTI, namelijk het Oudemannenhuis, ook wel De Beyerd.

En met het innemen van één van de oudste gebouwen van Breda, toont het ook haar aard en doel. Namelijk het erfgoed en geschiedenis van de stad Breda tentoonstellen, als ook actuele beeldcultuur. Kortom, van een kijkje in het verleden tot creatieve werken uit het heden passeren de revue. Van middeleeuwse religieuze objecten tot klassieke portretten en ook hedendaagse kunst uit de regio beloven u tijdens uw bezoek te inspireren.

Een bijzondere collectie in het museum is NEXT. Deze vertoont namelijk kunstwerken van middelbare scholieren uit de regio. Aan de hand van verschillende thema’s vertonen ook zij hun kunsten en leren zo wat het creatieve proces met zich meebrengt.

Video Stedelijk Museum Breda

Tijdens de schoolvakanties biedt het Stedelijk Museum Breda verder leuke activiteiten voor kinderen. Zo kunnen ook zij op speelse wijze de wereld van kunst ontdekken.


Adres Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
Breda
4811 GHPlan uw route


Officiële website van Stedelijk Museum Breda

Evenementen agenda Stedelijk Museum Breda

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.