Valkenberg Park

Valkenberg Park in Breda

Vernoemd naar een voormalig valkenhuis aan de rand van het park, is Valkenberg Park een populaire locatie voor een (mid)dagje uit. Van de uitgestrekte grasvelden tot de fonteinen vormen het toneel voor een ontspannen dagje uit voor zowel inwoners van de stad als voor dagjesmensen.

Bij de aanwezige speeltuinen kunnen de kleintjes lekker klauteren en graven in de zandbak, terwijl de ouders achterover zakken op hun kleedje. Of natuurlijk vanaf het terras onder het genot van een kopje koffie het grut in de gaten houden.

Het Valkenberg Park is hoe dan ook een leuke manier om van het station naar het centrum te wandelen en zo relaxed in de stemming te komen. Behalve het vele groen, ontdekt u zo ook de eerste monumenten op uw pad. Zoals bijvoorbeeld het Nassau-Baronie-monument dat een indruk geeft van de relatie tussen de Heren van de stad en het Huis van Nassau. Daarnaast ontdekt u diverse bronzen en marmeren beelden in het park die in de loop van de jaren geplaatst zijn.

Video Valkenberg Park

Gezien de ligging en het oppervlak, dient het park ook regelmatig als het podium voor evenementen. Zo staan o.a. Breda Barst en de PALM Parkies jaarlijks op de kalender. Komt u ook genieten van het groen in hartje Breda?


Adres Valkenberg Park
J.F. Kennedylaan
Breda
4811 XEPlan uw route


Officiële website van Valkenberg Park

Evenementen agenda Valkenberg Park

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.