Sint-Jansmuseum De Bouwloods

Sint-Jansmuseum De Bouwloods

Voor o.a. een audio toer voor de Sint-Janskathedraal, maar ook voor beelden uit de kathedraal zelf wandelt u binnen bij Sint-Jansmuseum De Bouwloods in Den Bosch.

De bouwloods was namelijk oorspronkelijk de plaats waar vandaan de bouwactiviteiten en restauraties werden gecoördineerd. U snapt dat dit in het geval van de Sint-Janskathedraal genoeg verhalen en bijzondere objecten oplevert.

Zo vindt u er o.a. de originele beeldhouwwerken, die van de Sint Jan verwijderd zijn en vervangen met replica’s. Denk hierbij o.a. aan de beelden van mensen, dieren en monsters die op de luchtbogen van de kerk te vinden waren in de vijftiende eeuw. Daarnaast treft u er de ontwerpmodellen en afgietsels aan die gebruikt zijn tijdens verschillende restauraties.

Al met al krijgt u in het museum dus een goed beeld van hoe de oorspronkelijke versieringen van de kerk er uit moeten hebben gezien. En, niet te vergeten, van het restauratieproces door de eeuwen heen. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Een bijzondere aanvulling op uw bezoek aan de Sint-Jan!


Adres Sint-Jansmuseum De Bouwloods
Torenstraat 16
Den Bosch
5211 KKPlan uw route


Officiële website van Sint-Jansmuseum De Bouwloods

Evenementen agenda Sint-Jansmuseum De Bouwloods

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.