Museum Rotterdam

Museum Rotterdam

Het Timmerhuis achter het stadhuis is waar u tijdens uw dagje Rotterdam terecht kunt bij Museum Rotterdam. Dé plek om verleden, heden en toekomst van de stad te verkennen. Tussen de inspirerende tentoonstellingen, leerzame presentaties en onderzoeken naar het stedelijk erfgoed kijkt u uw ogen uit.

Zo is er het Museum Rotterdam Lab waar u Echt Rotterdams Erfgoed ontdekt. Waar Gewone Rotterdammers in de spotlight worden gezet. Inclusief hun passies en hun verbinding met de stad. Hier treft u ook o.a. studenten social work van de Hogeschool Rotterdam aan die samen met inwoners ideeën uitwisselen en hun steentje bij dragen aan de collectie.

Video Museum Rotterdam

De geschiedenis van Rotterdam ontdekt u in de tentoonstelling Geschiedenis van de stad. Zoom in op details van de maquettes van de stad door de jaren heen en laat u overweldigen door zeecontainers vol authentiek Rotterdams erfgoed. Meer over de geschiedenis van de stad ontdekt u ook tijdens de tijdelijke tentoonstellingen.

Voor kinderen heeft Museum Rotterdam een diversiteit aan activiteiten in petto. Aan de ene kant worden tijdelijke tentoonstelling aangevuld met leuke activiteiten zoals workshops. Aan de andere kunnen de jongsten onder ons hun creativiteit de vrije loop laten in Kidstown. Een leuk uitje voor het hele gezin dus!

Foto’s Museum Rotterdam


Adres Museum Rotterdam
Rodezand 26
Rotterdam
3011 ANPlan uw route


Officiële website van Museum Rotterdam

Evenementen agenda Museum Rotterdam

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Museum Rotterdam hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *