Museum Bronbeek

Museum Bronbeek in Arnhem

Het Museum Bronbeek in Arnhem biedt u een kijkje in de wereld en tijd van de VOC tot aan nu. Met de komst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in Indië begon dan ook het -Het verhaal van Indië- zoals u het in het museum aantreft. Van de uitbreiding van de internationale macht van Nederland tot het verlies er van.

Dit verhaal wordt verteld aan de hand van tienduizenden objecten die tot de collectie van het museum behoren. Van prachtig versierde sabels tot officiële kostuums, speelse poppen tot kanonnen en dagboeken. Ieder van deze vertelt natuurlijk een eigen verhaal dat u een kijkje biedt in het leven van toen.

Video Museum Bronbeek

Het landgoed waar het museum zich bevindt is een historisch landgoed dat tevens dienst doet als tehuis voor veteranen. Tijdens een wandeling over het landgoed komt u ook diverse monumenten tegen. Van een scheepsanker uit de 19de eeuw tot een onderzeebootkanon die nog bewaard zijn gebleven. Ook zijn er verscheidene monumenten te vinden die verwijzen naar de Japanse interneringskampen in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende ervaring tijdens uw dagje Arnhem.


Adres Museum Bronbeek
Velperweg 147
Arnhem
6824 MBPlan uw route


Officiële website van Museum Bronbeek

Evenementen agenda Museum Bronbeek

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.