Muiderslot

Kasteel Muiderslot in Muiden

Hoe het leven er in een kasteel aan toe ging ontdekt u tijdens een uitstapje naar het Muiderslot, vlakbij Amsterdam. Kortom, geschiedenis in het echt!

En dat bij één van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland. Omgeven door prachtige kasteeltuinen en water, wandelt u bij het Muiderslot namelijk door maar liefst 700 jaar geschiedenis.

Wat er zoal te ontdekken valt? Nou dat begint al in de tuinen die in de 17de eeuw zijn aangelegd. Van de groenten van vroeger in de Warmoeshof tot de kruiden in het Kruidhof vertellen over wat men al die jaren geleden al wist over de geneeskrachtige werking.

Video Kasteel Muiderslot

Ook traditionele valkenjacht wordt uit de doeken gedaan door de valkenier. Ook de indrukwekkende roofvogels van dichtbij bewonderen, behoort tot de mogelijkheden.

En dan is er nog het kasteel zelf. Hoe kunnen we het vergeten? Wist u dat er vandaag de dag in het Muiderslot zowaar een museum gevestigd is? Hier ontdekt u alles van schilderijen tot harnassen, huisraad tot beeldhouwkunst. Van speren tot helmen brengen de geschiedenis in het kasteel enkel nog meer tot leven. Een uitje waar u niet snel over uitgepraat zult zijn.


Adres Muiderslot
Herengracht 1
Muiden
1398 AAPlan uw route


Officiële website van Muiderslot

Evenementen agenda Muiderslot

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.