Mastbos

Mastbos bij Breda

Er even heerlijk op uit de natuur in doet u in het Mastbos bij Breda. Op een kwartiertje fietsen vanuit het centrum van de stad ontdekt u hier bijna 6 vierkante kilometer aan bos! En bos dat al een lange geschiedenis achter zich heeft. Zoals de naam al doet vermoeden, waren deze bomen die werden gebruikt als materiaal voor de masten van VOC schepen.

Vandaag de dag is het een prachtig natuurgebied met een grote diversiteit aan dieren die zich te midden van de tot wel 500 jaar oude bomen vermaken. Van boommarters tot vossen, reeën tot eekhoorns laten zich her en der zien. Ontdek het rijke natuurgebied tijdens een wandeling langs één van de vele routes die door Staatsbosbeheer zijn uitgestippeld.

Video Mastbos bij Breda

Een bijzondere wandeling maakt u o.a. over het Vlonderpad dat over de Galderse Heide in het Mastbos loopt. Dankzij de houten constructie wandelt u namelijk te midden van de heide zonder dat deze verstoord wordt. Geniet ook van het adembenemende uitzicht.

Voor de kinderen is het bos ook een leuke bestemming. In het Mastbos bevindt zich namelijk ook Speelbos Boeverijen. De ideale locatie voor een dagje uit waarbij de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, in het zand kunnen spelen en hutten kunnen bouwen.


Adres Mastbos
Mastbos
BredaPlan uw route


Officiële website van Mastbos

Evenementen agenda Mastbos

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.