Mariniersmuseum

Mariniersmuseum in Rotterdam

Een uitje dat je tijdens een dagje Rotterdam niet gemist wil hebben is het Mariniersmuseum! Hét museum dat al jaren achtereen door de ANWB wordt verkozen als Leukste uitje van Zuid-Holland.

Vlak naast het Witte Huis bij de Oude haven wandelt u hier de wereld van stoere mariniers binnen. Beleef zelf hoe het is om op missie te gaan op de hindernisbaan en ontdek verhalen van de vele mariniers die je voor zijn gegaan.

In het museum in Rotterdam ontdekt u verder prachtige modelschepen die verhalen over avonturen van eeuwen terug. Maar ook meer recente avonturen zijn te bewonderen. Door interviews, films en meer leert u alles over hoe mariniers wateren wereldwijd veilig houden.

Video Mariniersmuseum in Rotterdam

Speciaal voor de kinderen is er o.a. een leuke speurtocht die ze leert om militair spoor te zoeken in de meest exotische gebieden. Ook een speciaal schietgame staat voor ze klaar. Speciaal omdat het juist de bedoeling is om niemand te raken!

Behalve de vaste collectie beschikt het museum over een uitgebreide activiteitenprogramma. Bekijk dan ook zeker even de agenda om te zien wat er de komende tijd gepland staat.


Adres Mariniersmuseum
Wijnhaven 7 – 13
Rotterdam
3011 WHPlan uw route


Officiële website van Mariniersmuseum

Evenementen agenda Mariniersmuseum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.