Kasteel en park Rosendael

Kasteel en park Rosendael

Bezoekers van kasteel Rosendael en het omringende park zullen hun ogen uit kijken tijdens een wandeling (onder leiding van een gids) door de historische tuin en langs de vele kunstwerken die het park versieren. Van de Schelpengalerij en Theekoepel tot de prachtig gebeeldhouwde Watertrap uit de 18de eeuw geven u een kijkje in de geschiedenis van het voormalige woonhuis van de graven en hertogen van Gelre.

Op een warme zomerdag krijgen zeker de ‘bedriegertjes’ de nodige aandacht van jong en oud. Deze subtiel weggewerkte gaatjes in de grond zijn namelijk in werkelijkheid onderdeel van een fontein waar dus onverwacht water uit omhoog spuit.

Ook de planten en dieren in het park zijn een vermelding waard. Maar liefst 70 soorten bomen vullen het park (ontwerp. Zocher) en van ijsvogels tot marters en dassen zijn veel geziene gasten. Kortom, bij Kasteel en park Rosendael beleeft u een natuurrijk en inspirerend dagje uit!

Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd, zoals sfeervolle markten, inspirerende workshops en (kinder)voorstellingen. Houd de agenda in de gaten!

Video Kasteel Rosendael


Adres Kasteel en park Rosendael
Rosendael 1
Rozendaal
6891 DAPlan uw route


Officiële website van Kasteel en park Rosendael

Evenementen agenda Kasteel en park Rosendael

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Kasteel en park Rosendael hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.