Jheronimus Bosch Art Center

Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch

Wat met de Bosch Parade op het water wordt uitgebeeld, ontdekt u ter plekke in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Namelijk de unieke werken van de beroemdste kunstenaar uit de stad. Alles over zijn werk en zijn leven staat hier tentoongesteld.

Wist u dat ondanks dat Jheronimus Bosch zijn hele leven in Den Bosch heeft gewoond, er geen enkel van hem werk meer in de stad te vinden is?

Desondanks vindt u in het Jheronimus Bosch Art Center replica’s van hoge kwaliteit. Zo ontdekt u er o.a. het Tafelblad der zeven hoofdzonden en Het laatste oordeel. Beide gevuld met de voor hem typische gedrochten, monsters en duivels. Verder hangt door het gehele gebouw een collectie unieke wandtapijten met details uit het werk van Bosch en biedt de kelder een kijkje in het gereconstrueerde schildersatelier.

Video Jheronimus Bosch Art Center

Behalve de kunstenaar en zijn werken, biedt de voormalige kerk nog een ander bijzonder plaatje. Vanuit de toren die u met de lift kunt bereiken, heeft u namelijk een prachtig uitzicht over Den Bosch. Kom ook ontdekken wat Jheronimus Bosch zo’n unieke kunstenaar maakte tijdens een dagje Den Bosch!


Adres Jheronimus Bosch Art Center
Jeroen Boschplein 2
Den Bosch
5211 MLPlan uw route


Officiële website van Jheronimus Bosch Art Center

Evenementen agenda Jheronimus Bosch Art Center

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.