Grote Markt

Grote Markt in Breda

Net als in veel andere grote steden in Nederland, gebeurt het in Breda ook op de Grote Markt. Hét centrale punt voor zowel het winkelend publiek als het uitgaansleven. Met tientallen terrasjes, winkelstraten in vrijwel iedere richting en wekelijks verschillende markten hoeft u zich er in ieder geval geen seconde te vervelen.

Behalve de diverse activiteiten, vindt u op het Grote Markt ook verscheidene bezienswaardigheden. Zo kunt u de 15de eeuwse Grote Kerk (ook wel de Onze Lieve Vrouwekerk) onmogelijk missen met haar bijna 100 meter hoge toren. Ook het monumentale pand van het Oude Stadhuis met haar 18de eeuwse gevel is een kijkje waard.

Een bijzonder 16de eeuws pand vindt u aan de Grote Markt op nummer 59. Hier ziet u vandaag de dag Cafe De Kleine Wereld dat is gevestigd in het monumentale Huis den Oraengienboom (zie foto).

Tijdens uw wandeling over de Grote Markt komt u verder een Bevrijdingsmonument tegen in de vorm van het standbeeld van Judith. Komt u ook geschiedenis proeven in Breda?


Adres Grote Markt
Grote Markt
Breda
4811Plan uw route


Officiële website van Grote Markt

Evenementen agenda Grote Markt

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.