Eusebiuskerk

Eusebiuskerk in Arnhem

De Eusebiuskerk is een bezienswaardigheid die u niet gemist wil hebben tijdens uw bezoek aan Arnhem. Deze eeuwenoude kerk is namelijk waar u naast prachtige decoraties en een 16de eeuws harnas ook een prachtig uitzicht krijgt over de stad en de omgeving.

Zo combineert u een kijkje in de geschiedenis van de kerk (die na de Tweede Wereldoorlog weer opgebouwd is) met het uitzicht over het hedendaagse Gelderland vanaf 73 meter hoogte. Een unieke ervaring dankzij de glazen lift en tevens glazen balkons die u zowel om u heen als onder u laten kijken.

Binnen in de kerk wordt u juist weer herinnert aan de eeuwenlange geschiedenis. De prachtige decoraties nemen u aan de hand vanaf de 15de eeuw toen Karel van Gelre de bouw van de kerk op zich nam. Van de sfeervolle kapellen tot het Strümphler-orgel en de Salvatorklok garanderen dat u uw ogen uitkijkt. Ook interessant: het oudste deel van de kerk dat de voorganger van de Eusebius betreft. Namelijk de Sint Maartenskerk die al in het jaar 1000 op deze plek te vinden was.

Video Eusebiuskerk

Vandaag de dag doet de Eusebiuskerk ook dienst als evenementenlocatie. Hou de agenda in de gaten voor alles van beurzen tot feesten!


Adres Eusebiuskerk
Kerkplein 1
Arnhem
6811 EBPlan uw route


Officiële website van Eusebiuskerk

Evenementen agenda Eusebiuskerk

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.