Elburg

Traditioneel Elburg

Eigenlijk hoort Elburg niet thuis onder het kopje pittoreske dorpjes, want sinds de 13de eeuw beschikt het reeds over stadsrechten. En bestaat de Hanzestad het waar deze nu ligt sinds de 14de eeuw.

De stad is namelijk zowaar verhuisd vanwege de toenemende druk van het water. Als gevolg is de plattegrond van de stad dan ook alsof het rechtstreeks van de tekentafel komt. Dit is mede zo gekomen doordat er nadrukkelijk voor gekozen is om de Vesting in het landschap duidelijk uit te laten komen en dus zo min mogelijk bebouwing is toegelaten.

Elburg kent vele rijksmonumenten (bijna 300!), dus een geschiedenisliefhebber zal hier tijdens een dagje uit zeker aan z’n trekken komen. Enkele highlights zijn bijvoorbeeld de Bakkersmolen met de daarnaast gelegen bakkerij en de Vischpoort, het meest gefotografeerde monument van Elburg. Als één van de verdedigingstorens van de stad is dit ook vandaag de dag nog een veel bezocht monument.

Video Hanzestad Elburg


Net buiten Elburg kunt u terecht voor o.a. vissen in het Forellenpark De Haere, fietsen en wandelen op één van de vele landgoederen zoals o.a. Old Putten en de prachtige natuur van de Veluwe.


Adres Elburg
Beekstraat
ElburgPlan uw route


Officiële website van Elburg

Evenementen agenda Elburg


Deel uw ervaring met Elburg hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *