De Gevangenpoort

Gevangenpoort in Den Haag

De Gevangenpoort in Den Haag biedt zowel qua inhoud als qua gebouw een kijkje in de geschiedenis van de stad. Het gebouw bestaat namelijk al sinds de 13de eeuw. In eerste instantie vormde het gebouw een poort tot het kasteel van de Graven van Holland.

Dat daar in de loop van de tijd verandering kwam, moge duidelijk zijn. In de eeuwen die volgden werd de poort namelijk uitgebreid met cellen en het gerechtsgebouw. Kortom, het kreeg zijn uiteindelijke vorm en functie, die van een gevangenis.

Vandaag de dag is er een museum in gehuisvest dat een kijkje biedt in de ontwikkeling van misdaad en straffen door de eeuwen heen. Van brandijzers tot de wapentuigen van beulen, een soms gruwelijke maar zeker fascinerende geschiedenis.

Fascinerend zijn bijvoorbeeld de vele ontsnappingen die succesvol plaats vonden. Soms geholpen door handlangers, in andere gevallen zelfs door het personeel van de gevangenis. Hoe dan ook spreken ieder van de verhalen tot de verbeelding. Kom ook wegdromen in deze unieke locatie tijdens uw dagje uit.

Foto’s De Gevangenpoort


Adres De Gevangenpoort
Buitenhof 33
Den Haag
2513AHPlan uw route


Officiële website van De Gevangenpoort

Evenementen agenda De Gevangenpoort

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met De Gevangenpoort hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *