Centrum Zwolle

Wat te doen in Zwolle

Van de rijke geschiedenis tot het bruisende centrum van vandaag de dag, in Zwolle kunt u uitstekend terecht voor een gezellig dagje uit.

Deze Hanzestad aan de IJssel is namelijk waar u o.a. de rijke handelsgeschiedenis van de stad en de bredere geschiedenis van Overijssel ontdekt. Bezoek bijvoorbeeld eens het Historisch Centrum Overijssel met een schat aan historische documenten, foto’s en video’s die u aan de hand nemen door het verleden.

Wandelend door het centrum komt u de geschiedenis ook vandaag de dag nog overal tegen. Van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek tot de Sassenpoort nemen al trots een plekje in sinds de 14de eeuw.

Video Wat te doen in Zwolle

Ook aan kunst komt u niet tekort. Zo is er o.a. het Herman Brood Museum waar u de privécollectie van nabestaanden ontdekt en ook nog eens deel kunt nemen aan de Herman Brood Experience. In het Museum De Fundatie komt u vervolgens oog in oog te staan met beeldende kunst van Edgar Degas tot Karel Appel. Daarnaast vindt u diverse ateliers en galerieën verspreid door het centrum.

Behalve te zien is er ook genoeg te doen in Zwolle, waaronder lekker shoppen. De sfeervolle winkelstraten en stijlvolle restaurants heten u van harte welkom voor een onvergetelijk dagje uit. En dan zijn er tot slot nog de diverse evenementen die er jaarlijkse plaats vinden, die we hieronder voor u op een rijtje hebben gezet. U gaat zich gegarandeerd vermaken!


Adres Centrum Zwolle
Grote Markt
Zwolle
8011Plan uw route


Officiële website van Centrum Zwolle

Evenementen agenda Centrum Zwolle

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.