Centrum Delft

Centrum Delft

Ook bekend als de Prinsenstad, hoeft u in het centrum van Delft niet bang te zijn dat u zich zult vervelen.

De stad heeft namelijk behalve het wereldberoemde Delfts blauw aardewerk, nog een hoop meer te bieden. Om te beginnen wordt het historische centrum van de stad omarmd door twee sfeervolle grachten die net als in Amsterdam regelmatig rondvaarten verwelkomen.

Vanaf het water zult u vervolgens al snel de Oude Kerk in het zicht kijken. Dit klassieke gebouw uit de dertiende eeuw is dankzij de scheve vorm een typisch kenmerk van de stad en is dan ook zeker een bezoekje waard. En dat is nog maar één van de vele monumentale gebouwen die er in het centrum te vinden zijn.

Video Delft

Behalve zeer oude en klassieke bezienswaardigheden, beschikt Delft over de modernste snufjes in het Science Centre van de Technische Universiteit. Dit is waar jong en oud welkom worden geheten om deel te nemen aan alles van creatieve workshops tot leerzame lezingen. Zelf aan de slag in het lab behoort ook tot de mogelijkheden! Bent u toch in de buurt, wandel dan ook zeker de botanische tuin van universiteit binnen. Een unieke verzameling planten en bloemen die de ingrediënten vormen voor diverse onderzoeken.

Ook aan evenementen is er in Delft geen tekort. Van de Lichtjesavond in December tot het Blues Festival dat in het voorjaar de straten met gezellige optredens vult, er is voor elk wat wils te beleven in Delft!


Adres Centrum Delft
Markt
Delft
2611Plan uw route


Officiële website van Centrum Delft

Evenementen agenda Centrum Delft


Deel uw ervaring met Centrum Delft hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *