Centrum Breda

Centrum Breda

Van het beschermde stadsgezicht van Breda tot dat van het Ginneken, wandelt u in Breda heerlijk door de rijke historie van deze Oranjestad (een stad met een nauwe band met het Nederlands koningshuis). Een bezoekje aan de Begijnhof aan de Catharinastraat mag dan ook zeker niet aan uw historische wandeling ontbreken. Wist u trouwens dat de naam afkomstig is van de brede Aa? Tot de dag van vandaag kronkelt deze rivier dan ook sierlijk om het oude centrum.

Wat ook een aanrader is, is het verkennen van de collectie van het Stedelijk Museum Breda. Gevuld met bijzondere voorwerpen, van religieuze objecten tot kleurrijke schilderijen, die het kijkje in de geschiedenis compleet maken. Ook biedt het museum ruimte aan lokale, moderne kunst. Voor elk wat wils dus!

Video Centrum Breda

In deze meer dan sfeervolle stad vinden verder jaarlijks diverse evenementen plaats die u ook wel op de agenda wilt zetten, van het Graphic Design Festival tot de Cultuurnacht Breda.

En naast dit authentieke centrum, biedt de omgeving van Breda een bosrijk landschap met diverse natuurgebieden. Van het uitgestrekte Mastbos tot het Markdal bieden een uitstekende gelegenheid voor een actief uitje.


Adres Centrum Breda
Centrum
Breda
4815Plan uw route


Officiële website van Centrum Breda

Evenementen agenda Centrum Breda

Deel uw ervaring met Centrum Breda hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.