Centrum Apeldoorn

Centrum Apeldoorn

Te midden van de Veluwe treft u de grootste stad in het gebied, Apeldoorn, aan. Mede dankzij publiekstrekkers zoals Paleis het Loo en de Apenheul hoe-dan-ook een populaire bestemming voor een dagje uit.

Maar ook in de stad zelf valt een hoop te zien en doen. Voor wie bijvoorbeeld graag een dagje gaat shoppen, is er de op één na langste winkelstraat van Nederland te vinden. Aan de 1200 meter tellende Hoofdstraat gaat u dan ook zeker slagen!

Daarnaast is een bezoekje aan één van de musea die Apeldoorn rijk is ook aan te raden. Zoals het CODA Museum! Hier ontdekt u o.a. moderne, beeldende kunst en hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden. Sterker nog, met meer dan 9000 sieraden beschikt CODA over de grootste verzameling in Nederland.

Video Apeldoorn

En wat dacht u van het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte? Onder begeleiding van een enthousiaste gids beleeft u in dit museum de kunst die u op straat tegen komt. Met op iedere hoek van de straat wel een bijzondere verrassing.

Tot slot vormt Apeldoorn ook jaarlijks het toneel voor grootschalige evenementen zoals de Midwinter Marathon en het Drakenbootfestival. Kortom, een dagje Apeldoorn belooft een leuke belevenis te worden!


Adres Centrum Apeldoorn
Marktplein
Apeldoorn
7311Plan uw route


Officiële website van Centrum Apeldoorn

Evenementen agenda Centrum Apeldoorn


Deel uw ervaring met Centrum Apeldoorn hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *