Binnendieze

Binnendieze Den Bosch

De Binnendieze is een unieke bezienswaardigheid die u in het centrum van Den Bosch niet kunt missen tijdens uw dagje uit. Het voormalige riool is namelijk verbouwd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers om de herinnering aan het verleden in stand te houden.

Vandaag de dag kunt u dan ook de stad vanaf het water verkennen. En dat is meer water dan u wellicht zou denken. Binnen de grenzen van de oude stad hebben de vele vertakkingen van de Binnendieze namelijk een compleet netwerk van kanalen gevormd. En waar deze in andere steden vrij zijn gebleven, moest hier in Den Bosch vanwege ruimtegebrek overheen gebouwd worden. Dit geeft het centrum tegenwoordig dan ook zijn sprookjesachtige karakter.

Video rondvaart Binnendieze

Uiteraard is de ervaring van het varen over de Binnendieze uniek. Stap in bij bij Uilenburg, op loopafstand van de Sint-Janskathedraal en u zal zich geen seconde vervelen. Onder huizen door en door het oude centrum krijgt u een uniek inzicht in eeuwen historie. Een aanrader in het lijstje Wat te doen in Den Bosch-.

Gedurende de zomermaanden wordt deze ervaring nog eens extra bijzonder dankzij de mogelijkheid om vanaf het water van muziek te kunnen genieten. Dit kan tijdens Muziek op de Binnendieze, een serie intieme zomeravondconcerten op verschillende plekken langs het water.

Foto’s Binnendieze in Den Bosch


Adres Binnendieze
Binnendieze
Den BoschPlan uw route


Officiële website van Binnendieze

Evenementen agenda Binnendieze

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Binnendieze hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *