Jaarmarkten & braderieën

Jaarmarkten & braderieënBenieuwd waar vandaag een jaarmarkt of braderie te vinden is? Hieronder vindt u het meest complete overzicht aan jaarmarkten en braderieën in Nederland!

Wist u dat jaarmarkten al eeuwenlang een cruciale rol spelen in de plattelandseconomie? Vaak vinden de markten dan ook hun oorsprong in oogstseizoen.

Op de jaarmarkten en braderieën ontdekt u een diversiteit aan (lokale) producten en speciale aanbiedingen. En ook standwerkers laten zich van hun creatieve kant zien. Daarnaast is er over het algemeen een overdaad aan diverse lekkernijen. Geniet er van!


Jaarmarkten & braderieën van Friesland tot Brabant


Gordykster Merke

Gordykster Merke
Centrum Gorredijk, Gorredijk - Twee keer per jaar wordt in het centrum Gorredijk de gezellige Gordykster Merke georganiseerd. In combinatie met een feestelijke kermis! De Gordykster Merke is een uitgebreide jaarmarkt waar u alles van mode tot accessoires, smakelijke poffertjes tot gerookte vis aantreft. Iedere editie vormt het dan [...]

Lees verder over wat te doen zondag 27 oktober bij .

Hubertusmarkt Gulpen

Hubertusmarkt Gulpen
Gulpen, Gulpen - Voor een gezellig dagje uit begeeft u zich naar de traditionele Hubertusmarkt in Gulpen. Voorafgegaan door de Hubertusmis, biedt de markt een diversiteit aan leuke stands verspreid door het centrum. En dat niet alleen. Naast de honderden marktkraampjes is er ook een diversiteit aan oude [...]

Lees verder over wat te doen zaterdag 09 november bij .
1 2 3Wat is de grootste jaarmarkt van Nederland?


Met tot wel 700 kraampjes verspreid door de stad is de Jaarmarkt in Alphen aan de Rijn jaarlijks de grootste jaarmarkt die er te vinden is in Nederland. Niet zo gek dat de markt dan ook meer dan honderdduizend bezoekers weet te trekken!


Waarom heet het een braderie?


De naam braderie is afkomstig van de gewoonte om vlees en haring te braden op een braderij, om deze vervolgens aan de man te brengen. De -ie klank is afkomstig uit het West-Vlaamse dialect.