Matthäus Passion op Goede Vrijdag

Matthäus Passion op Goede Vrijdag

Voorafgaand aan het Paasweekend wordt op diverse locaties in Nederland de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd.

Nergens wordt het werk zo vaak uitgevoerd en trekt het zo trouw bezoekers als in Nederland. Het is dan ook een inspirerend uitje, ook voor wie zelf niet gelovig is, om van mooie muziek en het inspirerende Bijbelverhaal te genieten.

Hieronder vindt u op alfabetische volgorde de steden waar u terecht kunt voor een klassiek uitje op Goede Vrijdag (indien ook op voorafgaande of volgende dagen, is dit aangegeven).

Matthäus Passion Amsterdam

In het Concertgebouw in Amsterdam zingt Toonkunstkoor Amsterdam de Matthäus Passion onder begeleiding van het Concertgebouw Kamerorkest (ook van 7 t/m 21 april vinden er diverse uitvoeringen plaats).

Zie concert details.

Matthäus Passion Den Haag

In de Grote Kerk in Den Haag kunt u luisteren naar de vertolking van Bach’s meesterwerk door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink.

Zie concert details.

Matthäus Passion Deventer

Met drie koren van grote klasse, het Deventer Vocaal Ensemble, Stadsjongenskoor Basiliek Oldenzaal en Consensus Vocalis, kunt u deze uitvoering in de Bergkerk in Deventer bewonderen (ook op 17 en 18 april).

Zie concert details.

Matthäus Passion Edam

In de Grote Kerk in Edam verschijnen het Matthäus Koor Edam, Accademia Amsterdam en het Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts ten tonele om de Matthäus Passion uit te voeren.

Zie concert details.

Matthäus Passion Enkhuizen

Onder leiding van Henk Verhoef klinken de stemmen van de vocalisten samen met het barokensemble Eik en Linde in de Westerkerk in Enkhuizen (ook op 20 april in Monnickendam).

Zie concert details.

Matthäus Passion Groningen

Het Noord Nederlands Orkest zal in De Oosterpoort in Groningen onder leiding van Peter Dijkstra de uitvoering ten gehoren brengen.

Zie concert details.

Matthäus Passion Haarlem

In de Philharmonie in Haarlem wordt de Matthäus Passion uitgevoegd door het koor van COV Haarlem onder leiding van dirigent Piet Hulsbos.

Zie concert details.

Matthäus Passion Leiden

In de Pieterskerk in Leiden kunt u de uitvoering van de Matthäus Passion door het Residentie Orkest beluisteren (ook op 18 april).

Zie concert details.

Matthäus Passion Utrecht

Volgens het NRC “klonk de Matthäus-Passion het beste” in Utrecht, dus kom ook luisteren naar de twee koren o.l.v. Johannes Leertouwer (ook van 12 t/m 20 april vinden er diverse uitvoeringen plaats).

Zie concert details.Kaart niet beschikbaar

Data Matthäus Passion op Goede Vrijdag 2019
vrijdag 19 april
Hele dag

Dit betreft de afgelopen editie van Matthäus Passion op Goede Vrijdag in april 2019.


Officiële website van Matthäus Passion op Goede Vrijdag

Deel uw ervaring met Matthäus Passion op Goede Vrijdag hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *