Flaeijelfeest

Flaeijelfeest

Tijdens het Flaeijelfeest in Oude- en Nieuwehorne beleeft u het leven in Friesland zoals het er 100 jaar geleden aan toe ging. Met eerst een Boerenoptocht gevuld met antieke wagens, motoren, trekkers en stoommachines om alvast in de stemming te komen. Hier dragen de figuranten zeker ook een steentje aan bij. Van deftige dames tot kinderen in Ot en Sien stijl gekleed maken het plaatje compleet. En dat is nog maar het begin van de dag op de laatste zaterdag van september.

Het spektakel gaat vervolgens namelijk van start op het Landgoed De Horne in Nieuwehorne. En voor dat programma zult u even moeten gaan zitten. U ontdekt er namelijk alles van straattheater tot een heuse Oudhollandse kermis, de Flaeijelkermis. Maar dat is bij lange na nog niet alles.

Het landgoed is namelijk praktisch een openluchtmuseum. Wandel door de Dorpstraat en ontdek hoe het leven van o.a. de bakker er uit zag en hoe het er in het dorpscafé aan toe ging. Ook biedt het landgoed een kijkje in het leven op het platteland zelf. En dan is er nog het activiteitenprogramma.

Video Flaeijelfeest

Wat te denken van de diverse wedstrijden zoals Kunstmeststrooien met de hand en het Frysk Kampioenskip Seinemeane? Waar komt u het nog tegen? Ook Ringrijden ziet u nog maar zelden. Een nostalgisch schouwspel emt paarden, rijtuigen, menners en ringstekers.

Voor de kinderen staan er aanvullend een grote hoeveelheid Oudhollandse kinderspelen klaar. Van zaklopen tot spijkerpoepen, daar komt geen iPhone aan te pas! Kom ook met het hele gezin genieten van dit uitstapje in de geschiedenis deze editie.

Data Flaeijelfeest 2022
donderdag 22 september t/m zaterdag 24 september
Hele dag

Dit betreft de afgelopen editie van Flaeijelfeest in september 2022.

Adres
, Nieuwehorne


Officiële website van Flaeijelfeest