Bezienswaardigheden Eindhoven

Vestede toren een bezienswaardigheid die u niet kunt missenBegin uw dagje uit naar Eindhoven in het centrum van de stad rond de Markt. Niet voor niks heeft Eindhoven de prijs voor Beste Binnenstad 2011 – 2013 gewonnen.

Behalve een leuk marktplein is er in Eindhoven echter nog een hoop meer leuks te vinden. Wat dacht u van de vele cafés en moderne winkelcentra, mooie parken en diverse musea?

En alsof dit nog niet genoeg is, bruist de stad van de evenementen. Uiteraard worden Carnaval en Koninginnedag uitbundig gevierd, maar ook bijvoorbeeld GLOW en de Dutch Design Week trekken jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers naar deze diverse stad. Wat er nog meer te zien valt, blijkt o.a. uit de diverse bezienswaardigheden die we voor u op een rijtje gezet hebben.

Philips Museum

Philips Museum in Eindhoven De weergave van het moderne leven en technologische ontwikkeling doordrenkt de stad en het is dan ook niet zo vreemd dat het Philips Museum aan de Emmasingel een populaire bezienswaardigheid is in Eindhoven. Ook treft u hier het voormalig hoofdkantoor van Philips aan. Dit welbekende [...] Philips Museum verder lezen.

Genneper Watermolen

Genneper Watermolen Eindhoven Het rijksmonument de Genneper Watermolen bij Eindhoven is een rijksmonument dat door beroemde Nederlandse schilders is vastgelegd. Waaronder Anton Pieck en ook Vincent van Gogh. Ondanks dat de molen niet in bedrijf is, blijft het bijzonder om dit eeuwenoude monument eens van dichtbij te bekijken. [...] Genneper Watermolen verder lezen.

Philips Stadion

Philips Stadion Eindhoven Waar u in Amsterdam de Arena kunt bezoeken en bijbehorend shopping gebied, heeft Eindhoven het Philips stadion te bieden! Opgericht in 1913, is het stadion nog steeds op dezelfde plek (loopafstand van het centrum) te vinden met ruimte voor maar liefst 35.000 toeschouwers. Fans opgelet! [...] Philips Stadion verder lezen.

St. Catharinakerk

St. Catharinakerk Eindhoven Gebouwd in de 19de eeuw, is de St. Catharinakerk met 2 torens van maar liefst 73 meter te vinden aan het Catherinaplein in Eindhoven. Vanwege de schade die tijdens de Tweede Wereldoorlog aangebracht werd, is dit monumentale gebouw gerestaureerd en heeft het de glas-in-loodramen gekregen [...] St. Catharinakerk verder lezen.