Bezienswaardigheden Den Bosch

Moriaan in Den Bosch een bezienswaardigheid op zichEnkel tachtig kilometer ten zuidoosten van Amsterdam vinden we Den Bosch, bekend van de Bosche Bollen en zeker ook een uitstekende stad om carnaval te vieren.

Tijdens een wandeling door het centrum van de hoofdstad van Noord-Brabant vindt u naast vele historisch gebouwen van het gemeentehuis tot het Moriaan (wat het oudste huis van baksteen is in Nederland) ook de typische Brabantse gezelligheid in de vele cafés en restaurants.

Doet u ook eens een Bosche Bol tijdens uw uitstapje, volgens kenners vandaag de dag het lekkerst bij bakker Jan de Groot.

Bossche Bol bij Jan de Groot

Bossche Bol bij Jan de Groot Wie Den Bosch bezoekt kan er niet omheen, de Bossche Bol, ook wel chocolade bol of sjeklade bol genoemd. Het streekgerecht dat volgens kenners vandaag de dag het lekkerst bij bakker Jan de Groot. Het gebruik van speciale Belgische Callebaut-chocolade en het geheime familierecept bedacht [...] Bossche Bol bij Jan de Groot verder lezen.

Binnendieze

Binnendieze Den Bosch De Binnendieze, een voormalig riool dat door de stad Den Bosch loopt, is ter herinnering aan het verleden verbouwd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Binnen de grenzen van de oude stad hebben de vele vertakkingen van de Binnendieze een netwerk van kanalen gevormd, waar door [...] Binnendieze verder lezen.

De Moriaan

De Moriaan waar Plein 79 en de VVV te vinden zijn Tijdens een wandeling door het centrum van de hoofdstad van Noord-Brabant vindt u vele historisch gebouwen van het gemeentehuis tot De Moriaan (wat het oudste huis van baksteen is in Nederland). De Moriaan stamt naar verluid uit de 13de eeuw, maar dit klassieke pand heeft [...] De Moriaan verder lezen.

Sint-Janskathedraal

Sint Janskathedraal Den Bosch De Sint-Janskathedraal is één van de mooiste kerken in Nederland. Inspirerend en indrukwekkend tegelijkertijd, waardoor u een moment van rust te midden van het levendige Den Bosch ervaart. Het hoge gotische gebouw bevindt zich aan de Parade, een gezellig plein vol met bomen en cafés, [...] Sint-Janskathedraal verder lezen.